Guacamole

Guacamole
Jeg har ikke altid været til avocadoer, faktisk brød jeg mig i mange år slet ikke om dem. Det er jeg kommet efter, og nu har jeg så til gengæld fået en stor kærlighed for guacamole. Guacamole er en mexicansk dip/dressing, som laves ud af avocador der moses og tilsættes krydderier. Der er mange anvendelsesmuligheder for guacamole.
Det smager fx. lækkert til chips eller grøntsagsstænger eller i en sandwich. Det som vi ofte bruger guacamole til, og som jeg synes smager herligt, er guacamole i tortilla pandekager eller pitabrød. Hjemmelavet pitabrød, med masser af forskellige grøntsager, hakket oksekød som bare lige er brunet og tilsat lidt salt og peber og så guacamole til. Det er for mig den bedste dressing!

I min opskrift er der creme fraiche i. Jeg kan godt lide den cremet. Ønsker du en grov guacamole, kan det sagtens undlades, og så kan du hakke tomat og avocadoer i grove tern. Er du til stærke krydderier, kan korriander og chili tilsættes, men er du til den lidt mildere guacamole, som også er ganske børnevenlig, er denne opskrift velegnet. Dermed ikke sagt, at den ikke smager af noget, for der er rigeligt med smag i den, den er bare ikke stærk.

Guacamole

Opskrift på guacamole

2 formodnet avocadoer (de sorte)
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 tomat
4 spsk creme fraiche 18%
Spidskommen
1 tsk lime eller citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Mos avocadoerne i en skål med en gaffel. Hak rødløg og tomaten i fine tern, og kom dem op i skålen. Kom hvidløget i en hvidløgspresser og tilsæt det til de øvrige ingredienser.
Tilsæt creme fraiche og lime og smag til med salt, peber og spidskommen.

Hvis guacamolen skal gemmes til senere så husk at komme stenen ned i dippen, indtil det skal spises. Så undgår du at guacamolen bliver brun og kedelig.

Mængde

Nok til 6-8 personer


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.