
Opskrift på en skøn gryderet med oksekød i tern, muskatnød og timian.
En varm gryderet med oksekød – det er lige sådan en ret som passer til i dag. Minus 2 grader var det i morges, da jeg sagde farvel til drengene, inden de skulle i skole. Alt græsset og mange af træerne er stadig dækket af frost i vores have. Det må da vist været efterårets koldeste morgen og dermed også tid til suppe og vinterretter.
Denne skønne sammenkogte ret med oksekød er lavet af oksekød i tern, og så har jeg brugt krydderier som timian, muskatnød og laurbærblade. Laurbærblade og muskatnød er ikke krydderier som jeg bruger særlig ofte. Men det er stort set altid, noget vi har i skuffen med krydderier. Laurbærblade bruger jeg mest til flæskesteg, og det minder mig altid om duften af jul. Muskatnød har vi ikke i stødt (pulver) form men en hel lille nød. Den kan holde ret længe, og så river jeg den fint på et lille hånd-rivejern, når jeg laver gryderetter eller hjemmelavet bechamelsovs til lasagne.
Gryderetten er beregnet til cirka 8 personer. Vi havde i alt fald nok til to dage, og vi er to voksne og to børn. Vi fik simreretten sammen med kogte pastaer, men det ville også smage godt med kogte ris eller kartoffelmos, er jeg sikker på. Her under linker jeg til lidt flere ideer til tilbehør.
Forslag til tilbehør til gryderet med oksekød:
- Pasta fx. skruer eller møllehjul
- Ris
- Cremet kartoffelmos
- Hjemmelavede pommes frites med parmesan og timian
- Sprøde maste kartofler
Følg med på Facebook – så får du besked om de nyeste opskrifter.




Gryderet med oksekød
Ingredienser
- 1000 g oksekød i tern
- 1 fed hvidløg
- Smør til at stege i
- 5-6 laurbærblade
- Muskatnød
- 1-2 tsk. timian
- Salt og peber
- 500 ml piskefløde
- Kulør
- Jævner
Pynt og tilbehør
- Bredbladet persille
- Kogte pastaer
Sådan gør du
- Kom smør ned i en gryde eller sauterpande og varm den op.Tilsæt presset hvidløg og kødet (jeg har brugt et stort fed hvidløg). Brun kødet på panden og vend det i 10-15 minutter. Tilsæt laurbærblade, lidt revet muskatnød, timian, peber og salt. Imens skal komfuret stå på middel varme.Hæld fløden ud over retten og lad den simre i 40-45 minutter. Tilsæt kulør så sovsen bliver brun. Test om kødet er mørt og smag retten til med salt og peber. Du kan eventuelt jævne sovsen lidt, hvis den er for tynd.
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
13 Kommentarer
Ser lækkert ud. Er der kun brugt fløde til sovsen? Altså ikke noget vand også?
Tak :-)
Nej, der er ikke brugt vand. Det kan du godt tilsætte, når kødet er blevet stegt, hvis du synes, at sovsen skal være tyndere.
Skal man bruge så meget kød til 2 pr.
Kan man nøjes med 350 G
Kan man nøjes med 350g kød
Hej Mia
Over ingredienserne er der et felt med antal personer. Ret til der så justeres mængden af kød og de øvrige ingredienser automatisk :-)
Rigtig godt nytår.
Kan jeg bruge roastbeef og hvis ja hvor lang kogetid?
Venlig hilsen Vibeke wissing
Hej Vibeke
Det kan du godt. Mit bud vil være, at det vil give en mindre simre-tid. Skær kødet ud i passende stykker og tjek om det er mørt efter em halv times tid. Hvis ikke giver du det bare lidt ekstra.
Jeg håber, at du får lavet en skøn gryderet.
Venlig hilsen Mie
Kan jeg bruge Oksemørbrad da jeg har en jeg har købt på tilbud. Mvh Joan
Hej Joan
Ja, det tænker jeg vil smage skønt. Vh. Mie
Hvor stor skal gryden være til 10 personer
Hej Jim
Lige over opskriften (ingredienserne) kan du rette antal til og se mængden af kød og fløde der skal bruges. Vh. Mie
Kan retten fryses?
Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det vil jeg tro, at den godt kan.