Gryderet med oksekød
Aftensmad

Gryderet med oksekød

Gryderet med oksekød

Opskrift på en skøn gryderet med oksekød i tern, muskatnød og timian.

En varm gryderet med oksekød – det er lige sådan en ret som passer til i dag. Minus 2 grader var det i morges, da jeg sagde farvel til drengene, inden de skulle i skole. Alt græsset og mange af træerne er stadig dækket af frost i vores have. Det må da vist været efterårets koldeste morgen og dermed også tid til suppe og vinterretter.

Denne skønne sammenkogte ret med oksekød er lavet af oksekød i tern, og så har jeg brugt krydderier som timian, muskatnød og laurbærblade. Laurbærblade og muskatnød er ikke krydderier som jeg bruger særlig ofte. Men det er stort set altid, noget vi har i skuffen med krydderier. Laurbærblade bruger jeg mest til flæskesteg, og det minder mig altid om duften af jul. Muskatnød har vi ikke i stødt (pulver) form men en hel lille nød. Den kan holde ret længe, og så river jeg den fint på et lille hånd-rivejern, når jeg laver gryderetter eller hjemmelavet bechamelsovs til lasagne.

Gryderetten er beregnet til cirka 8 personer. Vi havde i alt fald nok til to dage, og vi er to voksne og to børn. Vi fik simreretten sammen med kogte pastaer, men det ville også smage godt med kogte ris eller kartoffelmos, er jeg sikker på. Her under linker jeg til lidt flere ideer til tilbehør.

Forslag til tilbehør til gryderet med oksekød:

Følg med på Facebook – så får du besked om de nyeste opskrifter.

oksekød i tern
gryderet med oksekød - opskrift
gryderet oksekød

Gryderet med oksekød

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1000 g oksekød i tern
  • 1 fed hvidløg
  • Smør til at stege i
  • 5-6 laurbærblade
  • Muskatnød
  • 1-2 tsk. timian
  • Salt og peber
  • 500 ml piskefløde
  • Kulør
  • Jævner

Pynt og tilbehør

  • Bredbladet persille
  • Kogte pastaer

Sådan gør du

  • Kom smør ned i en gryde eller sauterpande og varm den op.
    Tilsæt presset hvidløg og kødet (jeg har brugt et stort fed hvidløg). Brun kødet på panden og vend det i 10-15 minutter.
    Tilsæt laurbærblade, lidt revet muskatnød, timian, peber og salt. Imens skal komfuret stå på middel varme.
    Hæld fløden ud over retten og lad den simre i 40-45 minutter. Tilsæt kulør så sovsen bliver brun. Test om kødet er mørt og smag retten til med salt og peber.
    Du kan eventuelt jævne sovsen lidt, hvis den er for tynd.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Susanne 31. oktober 2019 at 07:17

    Ser lækkert ud. Er der kun brugt fløde til sovsen? Altså ikke noget vand også?

    • Svar Mie 31. oktober 2019 at 10:00

      Tak :-)
      Nej, der er ikke brugt vand. Det kan du godt tilsætte, når kødet er blevet stegt, hvis du synes, at sovsen skal være tyndere.

    Skriv din kommentar