Grovboller med rugflager
Brød og boller

Grovboller med rugflager

Grovboller med rugflager

Jeg har fået tilsendt en dejlig bage-pakke med nye typer mel og kerner fra Amo.
I pakken var der knuste hvedekerner, halvsigtet rugmel, groft knuste hvedekerner og rugflager. Til denne opskrift på grovboller har jeg brugt rugflagerne. Rugflager er hele rensede rugkerner, der er valset til flager. Udover i brød og boller kan rugflager også bruges til müsli.

Dejen her er nem og enkel at lave, og efter den er rørt sammen, skal den i køleskabet natten over. Jeg kom både rugflager i selve dejen og også lidt på bollerne som pynt. Bollerne er lækre grove og kan sagtens spises både til morgen eller som frokost-boller i madpakken.

Hånden på billedet som hapser en bolle er min yngste søn’s. Han kunne ikke vente de øjeblikke, det lige tog for mig at tage billedet. Jeg blev lidt irriteret over hans utålmodighed, men da jeg efterfølgende så billedet, synes jeg det var ret så sødt :-)

Opskrift på grovboller med rugflager

6 dl vand
10 g gær
2-2 1/2  tsk groft salt
150 g Amo Rugflager + lidt til pynt
550-600 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt og rugflager. Kom langsomt melet ned i skålen og rør dejen rundt med en elpisker eller en bage-røre-maskine.
Den skal røres meget grundigt sammen.
Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over.
Form bollerne, pynt med flere rugflager og læg dem på en plade med bagepapir.
Bagetid: 25-30 minutter ved 200°.

Mængde

12-15 boller

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar