Jeg har lavet grøn pesto en del gange og her i det gode sommervejr, fik jeg lyst til at lave det igen. Der er så mange dejlige anvendelses muligheder som for eksempel på salater, på kylling, brød, frisk pasta eller som dip til grøntsagsstænger. Det tager ingen tid at køre ingredienserne igennem blenderen, og resultatet er meget bedre end købe-udgaverne. Det er ikke nødvendigt at holde sig helt til opskriften, da det mere er en smagssag, hvor meget man synes, at det skal smage af de forskellige ingredienser.
Prøv også: Denne romesco sauce med bagte peberfrugter.
Ost i pesto
Jeg plejer også at tilsætte lidt frisk revet parmesan-ost til basilikum pesto. Men det havde vi ikke lige i huset, så derfor blev det denne udgave af grøn pesto uden ost, som også blev ganske god. Den er mild i smagen (børnevenlig) og med “knas” i pga. pinjekernerne. I de pesto opskrifter jeg har set bruges mindre mængder pinjekerner, men her i huset kan vi godt lide den let “knasende” og ikke for flydende.
Grøn pesto
Ingredienser
- 2 dl olivenolie
- 3 spsk. pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 0,5-1 tsk. groft salt
- En stor basilikum plante
- Eventuelt parmesan
Sådan gør du
- Kom olie, pinjekerner, hvidløg og salt i en blender. Blend ved langsom hastighed i cirka 1 minut. Tilsæt basilikumblade og blend igen ved langsom hastighed til pestoen ser cremet og god ud. Tilsæt eventuelt parmesanost og smag pestoen til inden den spises eller stilles på køl.
Grøn pesto
Hjemmelavede pesto kan også laves af persille eller rucola blade. Jeg har tilsat pinjekerner, men der kan også bruges valnødder, mandler, peanuts eller cashewnødder. Nødderne giver en skøn smag og knas til pestoen, men det er ikke så vigtigt, om det lige er disse eller der blandes forskellige. Når vi har små rester af nødder i køkkenskuffen blander jeg dem ofte i min hjemmelavet pesto.
Opbevar pestoen i et glas eller beholder med låg i køleskabet. Så er der lækker dip eller dressing til salaten, madpakken, som dip til grøntsager eller brødstænger.
Har du spørgsmål til denne opskrift eller en af de andre, kan du skrive til mig i kommentarfeltet.
Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.
Ingen kommentarer