Grøn pesto

Grøn pesto

Grøn pesto

Jeg har lavet pesto en del gange og her i det gode sommervejr, fik jeg lyst til at lave det igen. Der er så mange dejlige anvendelses muligheder som fx på salater, på kylling, brød, frisk pasta eller som dip til grøntsagsstænger. Det tager ingen tid at køre ingredienserne igennem blenderen, og resultatet er meget bedre end købe-udgaverne.  Det er ikke nødvendigt at holde sig helt til opskriften, da det mere er en smagssag.

Opskrift på grøn pesto

2 dl god olivenolie
3 spsk pinjekerner
1 fed hvidløg
0,5-1 tsk groft salt
En stor plante basilikum

Fremgangsmåde

Kom olie, pinjekerner, hvidløg og salt i en blender. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade og blend igen ved langsom hastighed til pestoen ser færdig ud. Smag til og stil pestoen tildækket i køleskabet i et par timer.

Mængde

Ca. 2 dl pesto

Grøn pesto
Jeg plejer også at tilsætte lidt frisk revet parmesan-ost. Men det havde vi ikke lige i huset, så derfor blev det denne udgave af grøn pesto uden ost, som også blev ganske god. Den er mild i smagen (børnevenlig) og med “knas” i pga. pinjekernerne. I de pesto opskrifter jeg har set bruges mindre mængder pinjekerner, men her i huset kan vi godt lide den let “knasende” og ikke for flydende.

Grøn pestoGrøn pesto


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *