Groft brød med rugmel og kerner
Brød og boller

Groft brød med rugmel og kerner

Groft brød med rugmel og kerner

I går bagte jeg et groft brød med rugmel og kerner til børnene kom hjem fra børnehave og skole. De er begge to sultne om eftermiddagen, når vi kommer hjem, så der får de altid et mellemmåltid inden aftensmaden. Det er tit knækbrød og frugt, rester af aftensmaden fra dagen før eller hjemmebag hvis jeg har bagt. William er nok den, der er mest sulten, og han når dårlig ind af døren, før han snakker om mad. Jeg kan lige forestille mig hvordan det bliver, når vi har to sultne teenagere i huset, så skal der nok laves ekstra store potioner aftensmad ;-)

Brødet fik en god og sprød skorpe, og så er det dejlig mættende med mange kerner.
Jeg vil beskrive det, som en mellemting mellem et franskbrød og rugbrød. Jeg tror, at det vil passe godt til suppe eller i madpakken som alternativ til rugbrødet, men det smagte nu også ret skønt nybagt og med smør på.

I aften skal vi have suppe med hjemmelavede rugbrødschips til. Perfekt mad til det her kolde blæsevejr vi har i dag!

Groft brød med rugmel og kerner

Opskrift på groft brød med rugmel og kerner

3 dl vand
50 g gær
2 tsk havsalt
2 spsk honning
80 g havregryn
75 g knækkede hvedekerner
40 g rugflager
300 g rugmel
100 g hvedemel
1 dl olie

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt havsalt og honning. Tilsæt havregryn, knækkede hvedekerner og rugflagerne. Rør blandingen sammen og kom melet i lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine med dejkrog på til at ælte dejen. Hæld olien i til sidst og rør dejen sammen til den er blød og glat.

Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over i 45 minutter.

Hæld dejen ud på en plade med bagepapir og form et brød på cirka 17 x 28 cm.
Sæt brødet i midten af ovnen i en formarvmet ovn. Bagetid: 25-30 minutter ved
220° varmluft. Brødet må gerne være lidt mørkt, så det får en sprød skorpe.

Lad brødet køle af på en rist og skær det ud i skiver, når det ikke længere er meget varmt. Det har bedst af at stå lidt først, så er det lettere at skære.

Mængde

1 brød

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar