Grøntsagsspaghetti
Aftensmad

Grøntsagsspaghetti

Grøntsagsspaghetti

Grøntsagsspaghetti – lækre nemme squash spaghetti, gulerod og kinaradise.

Nu har jeg også fået købt mig en spaghetti slicer til at lave grøntsagsspaghetti med. Egentlig er sliceren en lille gave til min mand, da han de fleste af ugens dage spiser low carb måltider. Det gør vi andre i familien ikke, men da vi også er glade for grøntsager, fik jeg lyst til at prøve at lave grøntsagsspaghetti til os.

Flere af jer har både på Facebook og Instagram efterspurgt en anmeldelse af den omtalte slicer, så den kommer her sammen med en lille opskrift.

Der findes sikkert flere forskellige slags, men jeg valgte at købe en GEFU Spirelli Slicer. Den er lille og handy og fylder ikke meget i køkkenskabet. I den ene ende af sliceren er der et blad til at lave tynde og lange spaghettier med og i den anden til at lave brede spaghetti i nogenlunde samme størrelse som frisk pasta.
Spirelli sliceren kan købes her. (reklame-link)

Den første grøntsag jeg prøvede, at lave spaghetti med var guleroden. De første par stykker blev alt for små og knækkede hele tiden. Efter et stykke tid blev det lettere, men det kræver, at der trykkes godt til. Noget lettere gik det med squash’en. Den smuttede nærmest lige igennem helt uden besvær, og strimlerne blev rigtig fine. Kinaradissen var ligesom gulerødderne svær og nok ikke lige så egnet som squashen.

Jeg er helt sikker på at sliceren ikke bare ender i skabet, men at vi kommer til at bruge den ret ofte. Det bliver dog nok mest til at lave squashspaghetti med. Måltidet smagte godt, det var nemt at lave, hurtigt og ikke mindst sundt. Mest overrasket blev jeg over den store mængde, som vi nok kunne have spist. Der var ikke helt nok grøntsager, da en del går til spilde under forberedelsen.

Læs også: Smørstegt spidskål med flagesalt.

Grøntsagsspaghettier
squash spaghetti
Grøntsagsspaghetti

Grøntsagsspaghetti

Antal 3 personer

Ingredienser
 

Kødsovs

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • 1 dåse tomater
  • 1 terning oksekødsbouillon
  • Oregano
  • Salt og peber

Grøntsagsspaghetti

  • 1 stor kinaradisse
  • 1 squash
  • 3 store gulerødder

Sådan gør du
 

  • Skræl grøntsagerne og lav dem til strimler.
    Brun kødet i smør i en gryde. Tilsæt tomater, bouillon og smag til med krydderierne.
    Kom vand i en gryde og lad det koge. Sæt komfuret på middel varme og damp grøntsagerne i et par minutter.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar