Grønkålssalat med perlebyg og æbler

Grønkålssalat med perlebyg og æbler

Grønkålssalat med perlebyg og æbler er en af mine yndlingssalater i de kolde måneder.
Det er en lidt grovere vintersalat som mætter godt og som fungerer fint som tilbehør til aftensmaden. Det kunne fx.være sammen med kylling i fad med oliven og citron eller cevapcici. Salaten kan selvfølgelig også spises til fisk eller anden slags kød, end jeg lige har nævnt her.

Jeg har blandet salaten med saltmandler. Opskriften til dem har jeg linket til længere nede i teksten. De er vældig nemme at lave og smager super godt som en snack eller i salater. Det smager også godt med valnødder i denne salat, men jeg synes det er allerbedst med de saltede mandler. De giver lige det ekstra pift, knas og smag til salaten.

Grønkålssalaten kan godt holde sig til dagen efter. Vi spiste resterne den efterfølgende dag, og der var den stadig sprød og god. Æblerne holder sig nogenlunde pæne på grund af citronen i dressingen.

Flere lækre salater: regnbuesalatBig Mac salat og cæsarsalat med kylling og bacon.

Grønkålssalat med perlebyg og æbler

Opskrift på grønkålssalat med perlebyg og æbler

1 dl perlebyg (ukogt)
150 g grønkål
2 røde æbler
100 g saltmandler
Fetaost

Dressing:
3 spsk olivenolie
1,5 tsk honning
0,5 tsk Dijonsennep
2 tsk citronsaft
1 spsk vand
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog perlebyggen efter anvisningen på posen og lad den køle af.

Fjern stokken fra grønkålen og snit bladene fint. Skyl grønkålen og lad den dryppe godt af i en sigte, inden den kommes ned i en stor skål.
Rør dressingen sammen og hæld den ud over grønkålen. Vend kålen og dressingen sammen med hænderne eller en ske.

Skyl æblerne og skær dem ud i tynde både og bland dem sammen med grønkålen.
Pynt salaten med smuldret feta og hakkede saltmandler.

Mængde

1 skål grønkålssalat med perlebyg og æbler

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *