Grillet kylling med mangosalat
Aftensmad

Grillet kylling med mangosalat

Grillet kylling med mangosalat

Grillet kyllingebryst med en lækker mangosalat med agurk og rødløg.

Jeg har lavet grillet kylling med mangosalat til aftensmad. Det kunne godt gå hen og blive en ny sommer-favorit-ret. Det er nemt at lave, smager godt og så er det lidt anderledes salat end dem vi normalt får.

Mangosalaten er dog ikke en ny opskrift her på bloggen, men vi har ikke før fået den i denne kombination med kylling før. Man kunne sikkert også godt spise salaten sammen med en god grillet oksebøf eller fisk.

Jeg har brugt kyllingebryst i denne opskrift. Kyllingen er grillet på vores gasgrill. Jeg har sikkert skrevet det mange gange før i andre opskrifter, men vi er så glade for vores grill. Den bliver meget hyppigt brugt til både kød, kylling, grillspyd, pølser, hjemmelavet pizza og brød. Når vi har en rest brød, kommer jeg det ofte en tur på grillen. Det smager skønt og er nemt tilbehør til aftensmaden.

Som tilbehør til grillet kylling med mangosalat kan jeg anbefale saltkartofler, ovn-kartofler eller et godt stykke brød til. Saltkartoflerne er lavet af små nye danske kartofler med tynd skræl. De koges med groft salt og får et fint tynd lag af salt, og de smager virkelig godt.

Sådan skærer du nemt mango ud:
Skær et så stort stykke som muligt af mangoen på den lange led uden at skære i stenen. Skær derefter på den anden side og i enderne. Undgå at få trådene og stenen med. Læg efterfølgende et stykke udskåret mango i hånden med skrællen nedaf. Skær stykket ud i små tern uden at skære igennem skrællen. Brug en spiseske til at vippe mango-ternene ud med.

Flere lækre opskrifter til grillen:
Du kan se flere opskrifter på mad på grillen her. Der er blandt andet end god opskrift på kebabspyd, hjemmelavet pizza på grillen og brød på grillen.

Mangosalat
Grillet kylling

Grillet kylling med mangosalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4-6 kyllingebryst
  • Salt og peber

Mangosalat

  • 1 stor mango
  • 1 agurk
  • 1 lille rødløg
  • Persille

Dressing til mangosalaten

  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kylling:
    Hvis kyllingebryst stykkerne er meget store kan de eventuelt skæres over på langs.
    Så skal de ikke have så længe på grillen.
    Grill kyllingen på begge sider til den er gennemstegt.
  • Mangosalat:
    Skær mangoen ud i tern - se hvordan højere oppe i teksten.
    Skyl agurken og skær også den i tern.
    Skræl røgløget og hak det ud i meget små tern. Kom mango, agurk og rødløg i en skål og tilsæt finthakket persille.
    Rør dressingen sammen og hæld den over mangosalaten.
    Spis salaten sammen med kyllingen og kartofler eller et godt stykke brød til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar