Grillede pizzaboller med oksekød
Brød og boller

Grillede pizzaboller med oksekød

Grillede pizzaboller med oksekød

Grillede pizzaboller med oksekød er perfekte til madpakken eller picnic-turen.
Jeg har lavet dem i flere varianter, og begge mine drenge er vilde med dem. De har fået dem med i madpakken enten som 10-mad sammen med et stykke frugt eller i madpakken, hvis jeg synes, at der har manglet lidt brød.

Pizzabollerne kan også godt laves i ovnen, hvis ikke du lige har tid eller mulighed for at grille. Jeg plejer at lave pizzabollerne, når vi alligevel har gang i grillen, og typisk laver jeg en stor omgang pizzadej, når vi får hjemmelavede pizzaer. Så er det nemt at dele den ene portion dej og forme dem til boller. Imens bollerne står og hæver forbereder jeg fyldet, og så er de lige klar til grillen.

Efter pizzabollerne er bagt og kølet af kommer jeg dem i et par fryseposer og derefter i fryseren. Hvis jeg bruger pizzabollerne i madpakken, tager jeg dem direkte fra fryseren og i madpakken, og hvis vi bruger dem til picnic eller som mellemmåltid, luner jeg dem lige et par minutter.

Her kan I se mange flere opskrifter på:
Sommermad og mad på grillen

Grillede pizzaboller med oksekød

Opskrift på grillede pizzaboller med oksekød

En portion nem pizzadej

Tomatsovs:
300-350 g hakkede tomater
0,5 tsk havsalt
2 tsk oregano
1 tsk timian
0,5 lille fed hvidløg

200-225 g revet Goua ost eller mozzarella
Hakket oksekød (krydret med salt og peber)

Fremgangsmåde

Når pizzadejen er færdig med at hæve, formes dejen til 10 nogenlunde lige store boller. Sæt bollerne på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve i 10-15 minutter.
Tryk bollerne let flade med hånden og sæt dem over på den varme pizzasten (som er drysset mel).

Kom tomatsauce og revet Gouda på pizzabollerne og læg et par små kugler oksekød på hver bolle. Drys eventuelt med oregano og sæt pizzastenen ud på grillen.

Bag bollerne på grillen til de har taget farve, og bunden ser færdigbagt ud. Jeg tjekkede til pizzabollerne flere gange undervejs, så jeg kunne holde øje med at bunden ikke blev mørk.

Pizzabollerne er lavet på en gasgrill, hvor låget var åbent det første stykke tid. Jeg tror også, at man sagtens vil kunne bruge en kuglegrill, eller det der minder om det. Men det skal nok være en med låg, så bollerne bliver ordenlig gennemvarmet/bagt.

Mængde

10 grillede pizzaboller med oksekød

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar