Grillede kyllingespyd med marinade
Aftensmad

Grillede kyllingespyd med marinade

Grillede kyllingespyd med marinade

Kyllingespyd – en nem opskrift til grillen.

Grillede kyllingespyd med marinade af soya, honning, hvidløg, saften fra en lime og salt og peber.

William, Malte og jeg havde en super god og hyggelig eftermiddag i går. Efter at jeg havde hentet William på skolen, var vi til fødselsdagsfest i Maltes børnehave. Begge drenge havde glædet sig til at lege, og så vidste de fra tidligere år, at der ville være fødselsdagskage.

Efter fødselsdagen gik vi hjem og legede, og drengene fik et bad. Jeg havde lovet, at de måtte se iPad i badet og få is bag efter. Det var nemlig “en slags salon”, sagde William, og de var gæsterne i salonen :-)  Den leg har vi leget før både med fodbad og kolde børne-drinks, og det er noget som drengene nyder!

Aftensmaden havde jeg planlagt på forhånd og det meste af forberedelserne, nåede jeg mellem leg og bad. Jeg havde lavede kyllingen med marinanden, som stod klar i køleskabet. Den ville jeg bruge til kyllingespyd på grill, og så skulle vi havde grillet luksus majs med rå grøntsager ved siden af. Opskriften på majsene kommer på bloggen i løbet af næste uge.

Grillede kyllingespyd med marinade

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet
  • Træspyd

Marinade:

  • 3 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. honning
  • 0,5 fed presset hvidløg
  • Salt og peber
  • Saften fra en halv lime

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingen i en stor skål og hæld marinanden over kyllingen. Sæt skålen i køleskabet med et låg over i 1-2 timer. Mest optimalt ville det nok have været, hvis kyllingen havde fået lov at stå og trække i marinaden over flere timer eller endda hele natten. Det havde jeg ikke tiden til, så det her er den hurtige udgave.
    Kom træspydene igennem kyllingestykkerne ved at stikke 3-4 gange igennem hvert stykke. Så bliver kyllingen ligesom snoet rundt og sidder fast på spydet.
    Læg kyllingespydene på grillen og steg dem til de er gennemstegt. Pas på at de ikke får for længe. De må gerne få grillstriber, men kødet skal stadig være mørt og saftigt indeni.
Grillede kyllingespyd med marinade

Kyllingespyd på gasgrill.

Jeg har lavet kyllingespydende på vores gasgrill. De kan selvfølgelig også laves på en grill med kul, hvis det er sådan en du har. Sørg for at stege kødet længe nok til at det er mørt og gennemstegt.
I linket her kan du se mange flere opskrifter på mad på grillen.

Marinade til kyllingespyd på grill.

I min kyllingespyd marinade er der kun brugt få ingredienser. Hvis du ønsker en kraftigere eller mere spicy marinade kan der tilsættes ekstra hvidløg, frisk chili, en stærk paprika eller spidskommen.

Du kan også lave kylling spyd med grøntsager. Der er særligt løg, squash og peberfrugt gode. Det er grøntsager som godt kan tåle en del stege tid uden at blive for bløde, når de laves på en grill.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar