Grillede kebabspyd

Grillede kebabspyd

Vi fik grillede kebabspyd i går med kartoffelskiver bagt i ovnen og en salat. Kebabspydene er lavet af en fars af oksekød med krydderier, hvidløg og persille. Der er godt med smag i kødet, men det er ikke for spicy til børn. Begge mine drenge kunne i alt fald godt lide dem, og der er ingen af dem, som er glade for stærkt mad. Jeg har brugt en mild paprika i farsen, men er du til stærkere mad, kan du bruge en paprika med kraftigere smag som fx. rosenpaprika.

Jeg grillede kebabspydene indendørs, for det regnede ret kraftigt det meste af dagen. Vi har en bordgrill, som er mægtig god, når det ikke er udendørs vejr, eller når der ikke skal grille så store mængder kød. I stedet for kul og ild bruges der vand i bunden af bordgrillen og el. Bordgrillen er hurtigt at gøre klar, og så smager og dufter det man griller næsten som ved en almindelig grill. Jeg er flere gange blevet spurgt, hvor vi har købt den, men det aner jeg faktisk ikke. Vi har haft den i mange år, og jeg tror næsten, at Søren havde den, allerede da vi mødte hinanden. Men smart er den og mon ikke, man stadig kan få noget, som minder om den.

Grillede kebabspyd

Grillede kebabspyd

Antal 11 stk.

Ingredienser

  • 600 g hakkede oksekød
  • 1 æg
  • 2,5 tsk. papirka
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 spsk. persille
  • 3 spsk. mælk

Tilbehør:

  • 11 træspyd

Fremgangsmåde

  • Kom kødet, ægget og krydderierne ned i skål og rør det sammen. Hak hvidløget og persillen fint og kom også det ned i skålen. Tilsæt mælk og rør farsen grundigt sammen.
    Stil farsen på køl i 20-30 minutter og form efterfølgende 11 tykke pølser. Kom et spyd i hver af pølserne og grill dem på alle sider til kødet er gennemstegt.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.