Greasy pomfritter med ost og bacon
Aftensmad

Greasy pomfritter med ost og bacon

Greasy pomfritter med ost og bacon

Jeg har set de her pomfritter med toppings i mange forskellige varianter på nettet. I et stykke tid har jeg haft dem på min to-do madlavningsliste, og i mandags da jeg lavede kylling i ovnen og en salat med mini tomater, fik vi dem som tilbehør.

Jeg synes, det har været lidt svært at finde på en godt dansk navn til opskriften, da de fleste betegnelser som passer er engelske. Jeg endte med at kalde opskriften for en blanding af dansk og engelsk. Greasy pomfritter med ost og bacon. Det beskriver dem da meget godt ik? :-)

Normalt vil jeg helst lave pomfritter selv. Men nogle gange må det bare godt være nemt, så jeg havde købt både pomfritter og færdigrevet cheddarost. Imens pomfritterne var i ovnen, stegte jeg baconen og gjorde peberfrugten klar. For at give retten lidt farve har jeg pyntet med små stykker af peberfrugt og hakket persille. Man kunne fx også have brugt cherrytomater skåret over på midten, chili hvis man er til det stærke, tynde skiver af rødløg eller andre friske krydderurter.

Greasy pomfritter med ost og bacon

Greasy pomfritter med ost og bacon

Antal 5 personer

Ingredienser

 • 900 g frosne tynde pomfritter
 • 2 pakker bacon i skiver
 • 1 rød peberfrugt
 • 200 g revet cheddarost
 • Havsalt
 • Persille

Sådan gør du

 • Hæld pomfritterne ud på en plade med bagepapir og bag dem i oven i 15-20 minutter ved 200 grader.
  Imens pomfritterne er i ovnen gøres baconen klar. Skær eller klip baconen over i små stykker. Jeg plejer at bruge en køkkensaks, da jeg synes, det er det nemmeste. Kom bacon-stykkerne på en stor pande og steg dem til de er helt sprøde. Hæld det meste fedtstof fra og lad baconen dryppe af på stykker af køkkenrulle.
  Skyl peberfrugten og skær den ud i små tern. Riv cheddarosten på et rivejern – hvis du ikke har købt en færdigrevet ost.
  Tag pladen med pomfritterne ud af ovnen – ovnen skal ikke slukkes. Hæld pomfritterne over i en grillpande/pande som kan tåle at komme i ovnen. Kom salt på pomfritterne og drys den revet cheddarost hen over pomfritterne sammen med peberfrugten.
  Sæt panden i ovnen i 5-10 minutter til osten er smeltet.
  Kom de små stykker af bacon hen over pomfritterne og pynt med lidt hakket persille.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Wanda 6. august 2016 at 08:13

  Lyder rigtigt lækkert. Har udskrevet og tror jeg bruge grøntsager i stedet for bacon :)
  Glæder mig til at prøve denne opskrift.
  Tak :)

  • Svar Mie 6. august 2016 at 20:23

   Tak Wanda :-)
   Jeg er sikker på, at det også vil smage godt med grøntsager. Du kunne fx. bruge peberfrugt, chili, tomater, rødløg eller forårsløg.

   Jeg tænkte på dig den anden dag. Der lavede jeg en vegetarret. Den kommer på bloggen i næste uge, tror jeg :-)

   God aften og hils.
   Kh. Mie

  Skriv din kommentar