granola med chokolade
Morgenmad

Granola med chokolade

granola med chokolade

Granola med chokolade.

Granola med chokolade – en lækker müsli med chokolade, havregryn, sesamfrø og nødder.

Ofte laver jeg en helt almindelig müsli af honningristet havregryn, og så tilsætter jeg forskellige nødder. Det kan være en rest mandler, hasselnødder eller cashewnødder – alt efter hvad vi lige har i køkkenskuffen.
Men denne chokolade granola er luksus udgaven, der er nemlig tilsat både hvid og mørk chokolade og lidt kanel og vanilje.

Jeg fik ideen til myslien fra en pakke cruesli chokolade. Det kan Søren så godt lide til morgenmad eller som mellemmåltid, og jeg tænkte, at jeg derfor ville lave den i min egen hjemmelavet version. Det blev ret vellykket, og helt sikkert noget som jeg vil lave igen en anden gang til os.

Se mange flere opskrifter på morgenmad her.

 

Morgenknas

Antal 1 glas

Ingredienser

 • 2 dl havregryn
 • 1 dl sesamfrø
 • En håndfuld hasselnødder
 • 1 spsk. smør
 • 1 spsk. honning
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. kanel
 • 50 g hvid chokolade
 • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Smelt smør og honning på en stor pande. Kom havregrynene, sesamfrøene og hakket hasselnødder på panden og lad det brune ca. 10 minutter. Husk at vende det godt rundt undervejs. 
  Tilsæt vanilje og kanel og vend det godt rundt igen. Hæld alle de ristet ingredienser op på et stykke bagepapir, hvor det skal have lov at køle helt af.
  Derefter blandes morgenknasen med hakkede hvid og mørk chokolade.
  Opbevares i et glas eller en beholder med låg.
mysli
granola

Hjemmelavet mysli med chokolade.

Jeg kom både hvid og mørk chokolade i min granola. Du kan bruge den chokolade, som du synes bedst om, uanset om det er en hvid chokolade, mælkechokolade eller en helt mørk med højt kakao indhold. Hak gerne chokoladen i både store og små stykker, så der bliver en blanding.

Brug den hjemmelavet granola som topping på ymer, grød, yoghurt eller skyr. Kom eventuelt også stykker af frugt som banan, æble, pære eller friske bær på din yoghurt. Det smager ret godt og mætter også mere. Hvad plejer du at komme på din morgenmad?

Mysli kan faktisk også bruges til koldskål i stedet for kammerjunkere. Det smager virkelig godt, og selv om jeg ikke har prøvet koldskål med en chokolade granola, kan jeg ikke andet end at forstille mig, at det ville være ret så mums!

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar