Aftensmad

Græske kødboller

Meatballs-opskrift

Jeg har lavet de her græske kødboller til flere forskellige retter. Det tager lidt tid at lave dem, da farsen skal formes til små runde kugler, og de skal også vendes i mel, inden de steges. Men de smager noget så godt, og der bliver en stor portion ud af opskriften. Kødbollerne skal cirka have en størrelse som små runde golfkugler. Det vil sige, at de skal være mindre end golfkugler, hvis du gerne vil have 30 styks ud af farsen.

Jeg har ikke gjort mig så meget i græske retter, men det tænker jeg, at der skal laves om på. Jeg (vi) kan faktisk rigtig godt lidt græsk mad, og så kunne det da også være fint med en “græsk kategori” under mine opskrifter her på bloggen. Så jeg tror godt, at I kan glæde jer til flere opskrifter på græsk mad i fremtiden ;-)

Vi fik de græske frikadeller sammen med hjemmelavede pandebrød, en simpel græsk salat med feta og en dressing til. Dressingen kommer også her på bloggen, næste gang jeg får lavet den igen. Kødbollerne kan også spises sammen spaghetti med en tomatsovs til eller bruges i madpandekager og pitabrød.

Jeg har ikke prøvet at fryse kødbollerne, men jeg tænker, at det sagtens ville kunne fungere. Er der rester tilbage efter aftensmaden, kan de godt kommes i køleskabet og genopvarmes dagen efter. Du kan læse mere om genopvarming af persille ved at søge i Google på, “må man genopvarme persille?”. Jeg får jævnligt spørgsmål til genopvarmning af kødretter, ris og persille, og her vil jeg helst henvise til Google, så I kan vælge det, som I har det bedst med.

Sammen med de græske kødboller kan du spise:
Græsk salat med feta
Pandebrød
Tzatziki

Græske kødboller - opskrift

Græske frikadeller

Græske kødboller

Græske frikadeller

Antal 30 stk.

Ingredienser

  • 250 g hakket svinekød
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 1 tsk. timian
  • 4 spsk. rasp
  • 2-3 spsk. persille
  • 1 æg
  • Hvedemel
  • Olivenolie til at stege i

Sådan gør du

  • Kom oksekødet og svinekødet ned i en skål.
    Tilsæt presset hvidløg, salt, peber og rasp. Hak eller klip persillen fint og kom den i skålen.
    Tilsæt ægget og rør farsen rigtig godt sammen. Det letteste er at bruge hænderne, da farsen skal æltes grundigt sammen. 
    Form 30 små helt runde kødboller ud af farsen. Kom mel ned i en dyb tallerken og rul kødbollerne i melet.
    Kom olivenolie ud på en stor pande og steg kødbollerne på panden. Der skal ikke meget olie på panden, for det er ikke meningen at kødbollerne skal frituresteges, men jeg har brugt mere olie, end jeg normalt ville ved stegning. 
    Når alle kødbollerne er stegt færdigt kommes de over i en skål eller et fad til resten af retten er klar.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar