Græsk yoghurt med frugt
Morgenmad

Græsk yoghurt med frugt

Græsk yoghurt med frugt

Græsk yoghurt med frugt – en lækker lille morgenmad eller dessert.

Inden for de sidste par måneder har jeg helt erstattet almindelig yoghurt og ymer med græsk yoghurt. Jeg synes, det har en god og mild syrlig smag, og så er det dejlig cremet. Jeg køber næsten altid den yoghurt med 2% fedt, da jeg synes den smager fortrindelig. Jeg bruger græsk yoghurt både til dip og dressinger, i brød og boller, når jeg laver smoothies til morgenmad eller ganske enkelt græsk yoghurt med frugt.

Som I kan se på billedet bestod min søndags morgenmad af et kogt æg, en kop te og yoghurt. Pynten på yoghurten er små æbletern, brombær fra vores have (vi har stadig masser af bær, så det er bare med at få dem brugt). Et par hele mandler og lidt sirup til at søde med.

Græsk yoghurt med frugt kan både bruges som morgenmad eller en sundere dessert. Kom det frugt og bær på som du synes allerbedst om sammen med nødder. Det kan både være mandler, hasselnødder eller valnødder. Man behøver ikke at søde yoghurten med noget udover frugten, men jeg synes, det smager godt med lidt sirup eller akacie honning. Hvis morgenmaden skal holdes sund, kan man i stedet bruge en sirup uden tilsat sukker. (reklame-link)

Her et par links til andre opskrifter på morgenmad, hvor jeg har brugt græsk yoghurt.
Morgen trifli – græsk yoghurt med müsli og frugt.
Melon-bær smoothie – smoothie med bær, melon, honning og græsk yoghurt.
Bananpandekager – små pandekager med banan og græsk yoghurt.
Æbleklatter – små varme æbleklatter af efterårs-æbler. Serveret med græsk yoghurt til.

græsk yoghurt opskrift

Græsk yoghurt med frugt

Antal 1 person

Ingredienser

  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • 5 hele mandler
  • 10-12 bær fx. brombær
  • 0,5 æble i tern
  • Sirup eller honning

Sådan gør du

  • Hæld yoghurten ned i en skål og kom mandler og frugt på.
    Hæld lidt sirup eller honning over til sidst.
    Spis den græske yoghurt til morgenmad eller som en sund dessert.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar