Græsk salat
Salat

Græsk salat

Græsk salat

Drengene fik risengrød til aftensmad i går. Det kan de spise flere gange om måneden, og det er ikke altid, at vi har lyst til det lige så ofte. I stedet fik vi kylling og en græsk salat med en hjemmelavet dressing til.

Dressingen er rørt sammen af blandt andet olivenolie, rødvinseddike og hvidløg.
Jeg har tilsat oregano fra vores have og citronsaft. Da jeg stod med citronen, spurgte William “må jeg godt smage, hvor surt det er?”. Han lavede noget af en grimasse, men ville gerne smage flere gange. Et øjeblik efter kom også Malte, og ville smage citron :-) Jeg synes det er så hyggeligt, at de har lyst til at smage på maden, og jeg tror, det er meget vigtigt, at man lader børn smage uden at presse dem.

Jeg har ikke tilsat oliven i salaten, da ingen af os er så begejstret for dem. Det ser ellers så flot ud og pynter fint i en græsk salat med oliven.

Græsk salat

Opskrift på græsk salat

1 hoved hjertesalat
3 tomater
1 rødløg
Feta

Dressing:
7 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
1 spsk vand
1 tsk oregano
2 tsk citronsaft
0,5 tsk sukker
0,5 fed hvidløg (presset)
Salt og peber

Fremgangsmåde

Riv salaten ud i små passende stykker og skyl dem. Skær tomaterne ud i både, og skræl løget og skær det ud i helt tynde skiver, som så skilles ad. Fetaen smuldres ud over salaten og dressing røres sammen og serveres ved siden af.

Mængde

2-3 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar