Græsk salat
Salat

Græsk salat

Græsk salat

Opskrift på græsk salat – den bedste salat med feta.

Der er ikke noget så skønt som en græsk salat. Græsk salat med solmodne tomater med masser af smag, agurk og så en god og cremet feta. Det smager bare af sommer, solskin og ferie!

Jeg lavede denne græske salat som tilbehør til vores aftensmad forleden dag. Vi fik små kartofler i ovnen, hakkebøffer, chili bearnaisesovs og en hjemmelavet tzatziki til. Det smagte virkelig lækkert, og salaten var så farverig, indbydende og god.

Græsk salat er temmelig simpelt at lave. Der skal ikke bruges så mange ingredienser, men det skal gerne være grøntsager som smager af noget, for så bliver salaten så meget bedre. Denne variant er en helt original græsk salat med små tomater, agurk uden skræl, grøn peberfrugt i tynde skiver, en god olivenolie og cremet feta. Der kan også tilsættes grønne eller sorte oliven, men det er vi ikke så glade for i salater, så derfor har jeg undladt det. Du kan også blande salaten med rødløg eller salatløg, hvis du synes, at der skal endnu mere smag til.

Feta salaten kan spises som tilbehør til mange forskellige retter. Det kunne være kylling fra ovn eller grill, hakkebøffer som jeg nævnte tidligere eller fisk. Du kan også spise salaten som tilbehør til pizza eller bruge den som fyld i et mad- eller pitabrød. Det behøver ikke nødvendigvis at være græske retter, jeg synes sagtens, at man kan blande retter fra flere lande.

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Se flere græske retter og græske salater her:
Tzatziki, græske kødboller og pastasalat med feta og soltørrede tomater.

Feta salat

Græsk salat

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 0,5 agurk
  • 0,5 grøn peberfrugt
  • 16 blomme eller cherrytomater
  • Et godt stykke feta
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Peber

Sådan gør du

  • Skræl agurken og skyl den inden den skæres ud i både.
    Skyl peberfrugten og skær den ud i helt fine tynde strimler.
    Skyl tomaterne og skær dem over i halve.
    Bland grøntsagerne sammen og anret dem på en tallerken eller i en skål.
    Læg fetaen ovenpå salaten og hæld lidt olivenolie ud over salaten. Slut af med flagesalt og peber.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar