Godmorgen æg

Godmorgen æg
Jeg kan rigtig godt lide æg til morgenmad og at anvende dem på flere måder.
De almindelige kogte, på panden ovenpå brød eller rugbrød eller i ovnen med grøntsager. Æg mætter utrolig godt, og er rig på proteiner. Æg er lette at anvende, da de passer godt sammen med de fleste grøntsager, pastaretter og kød.

Når det kommer til æg, er jeg lidt fanatisk (nogen ville måske sige meget). Vi spiser kun økologiske æg, og går højt op i køkkenhygiejne. Jeg har tidligt lært min ældste dreng, at han altid skal vaske hænder, når han har hjulpet til i køkkenet og rørt ved æg. Jeg vil heller ikke lade ham smage på fars og dej med æg i. Når jeg laver chokolademousse, koldskål eller andre desserter hvor æggene ikke koges, bruger jeg pasteuriserede æg. Jeg har det bedst med, at være på den sikre side og tage disse forholdsregler.

I denne opskrift som jeg kalder godmorgen æg, har jeg anvendt rødløg, peberfrugt og røget bacon i små tern. Synes du, at kød fra morgenstunden er lige tidligt nok, kan baconen undlades, og så kan der tilsættes flere grøntsager.

Godmorgen æg
Opskrift på godmorgen æg

1/2 pakke bacon i tern
1/2 rødløg
1/2 rød peberfrugt
1 spsk smør til stegning
1 æg
Lidt persille

Fremgangsmåde

Skær rødløg og peberfrugt i fine små tern og brun dem på en pande med smør. Tilsæt bacon på panden og brun den med. Kom grøntsagerne og bacon ned i et lille ovnfast fad. Slå ægget ud over og stik hul på blommen med en kødpind, så blommen fordeler sig ud over grøntsagerne og bacon. Stil det ovnfaste fad i ovnen.
Bagetid: 15-17 min. ved 200°.
Lad retten køle lidt af og pynt med persille på toppen.

Mængde

1 person


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.