Gavnø Slot
Udendørs aktiviteter

Gavnø Slot

Gavnø Slot

Da vi var på sommerferie i Karrebæksminde, kørte vi en tur til Næstved for at se Gavnø Slot. Vi havde inden turen tjekket deres hjemmeside og set, at der både var en slotspark, et Sommerfugleland, en Sørøverpark, geder og meget mere. Så der burde være rigeligt også for børnene at se. På siden stod der også, at de havde et bredt udvalg af mad, kager og drikkevarer, så vi medbragte ikke nogen madpakke.

Sørøverland
Efter betaling ved indgangen fik vi udleveret et kort over parken. Det første sted, som vi besluttede at se, var Sørøverland. Sørøverland er en trælegeplads med blandt andet en stor svævebane, klatrevæk og udkigsposter. Der legede drengene i et stykke tid, inden vi gik videre i parken.

Gavnø Slot Gavnø Slot Gavnø Slot

Den romantiske rosenhave
Næste stop var havens blomster og Den romantiske rosenhave. Billederne som vi havde set på hjemmesiden, så utrolig smukke ud, og mindede efter min mening, ikke om det vi så. Blomsterne var bestemt kønne, men der var ikke noget overdådigt eller imponerende over havens blomster. Fra slotshaven var det muligt at se Gavnø Slot, men ellers var området privat.

Gavnø Slot Gavnø Slot

De afrikanske bjerggeder og Sommerfugleland
Herefter gik vi videre til de afrikanske bjerggeder og Sommerfugleland. Her må jeg desværre igen skrive, at vi var lidt skuffede. Der var 2-3 geder, og ingen af dem var meget for at komme ud af deres hus. Heldigvis kom den mindste af dem ud og hilste på, så William fik da klappet en ged, som han så gerne ville.

Gavnø Slot

Vi var også i Sommerfugleland, hvor jeg fik taget et par smukke billeder af sommerfuglene. I huset de fløj rundt i, var det muligt at gå rundt og kigge – og også komme helt tæt på sommerfuglene, hvis man gjorde det ganske varsomt. Der var flere forskellige eksotiske sommerfugle, og de havde de mest fantastiske farver og vinger.

Gavnø Slot Gavnø Slot

Café Tulipanen
Til sidst gik vi over til Café Tulipanen for at købe os noget frokost.
Desværre var udvalget slet ikke som beskrevet. Her var ingen friskbagte pizzasnegle eller pølsehorn til børnene. Ej heller sandwich med italiensk landstykke eller bacon og chilikartofler.

De mange kager som vi havde læst om med marcipan, smørcreme, frugter og violer havde de heller ikke. Vi spurgte i cafeen, og de sagde, at de havde smørrebrød eller kunne lave en fiskefilet. Vi var der helt i starten af august måned, og jeg ved ikke om det er uden for sæson. I så fald synes jeg godt, de kunne nævne det på deres hjemmeside.

Gavnø Slot Gavnø SlotGavnø Slot

Jeg synes besøget til Gavnø Slot var en hyggelig lille tur, og havde vi ikke forventet mere end det, havde vi også været tilfredse. Jeg synes deres hjemmeside, lovede mere end hvad det var, og det var lidt ærgerligt.

Som en hyggelig gåtur i 1-2 time(r) i flot natur kan jeg anbefale Gavnsø Slot med børn, men som en længerevarende tur synes jeg ikke, at det egner sig.

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar