Fyldte peberfrugter
Aftensmad

Fyldte peberfrugter med tomat-ris

Fyldte peberfrugter

Fyldt peberfrugt med fyld af tomat-ris, revet mozzarella og persille.

I sidste uge lavede jeg de lækreste fyldte peberfrugter som tilbehør til vores aftensmad. Jeg havde først lavet en omgang risottoris, som jeg havde vendt på panden og blandet med passata. Passata er purerede italienske tomater, og jeg synes de giver sådan en god og “blød” smag til blandt andet suppe og tomatsovs.

De fyldte peberfrugter er efterfølgende drysset med revet mozzarella og så bagt 10 minutters tid i ovnen. Vi spiste dem som tilbehør til kylling og salat, men man kan også brugt dem som en forret eller gøre det mere til en hovedret og lave farserede peberfrugter med kød. Det kunne være fyldte peberfrugter med svinekød, oksekød eller kylling. Peberfrugter med fyld kan laves i masser forskellige varianter, men jeg kan nu ret godt lide dem med fyld af ris.

Jeg har brugt risottoris i opskriften. Jeg kan godt lide både smagen og konsistens af dem, og så synes jeg, de bliver dejlig cremet. Peberfrugten kan selvfølgelig også laves med andre typer ris, men jeg vil klart anbefale at lave dem med risottoris. Risottoris kan købes i større supermarkeder, ofte kaldes de også Arborio risotto ris.

Prøv også denne lækre suppe med tomat:
Cremet og mild tomatsauppe

Fyldte peberfrugter med tomat-ris
Fyldt peberfrugt
Farserede peberfrugter

Fyldte peberfrugter med tomat-ris

Antal 6 stk.

Ingredienser

Tomat-ris

  • Olie
  • 100-110 g risottoris
  • 400 ml vand
  • 100 ml Passata (purerede italienske tomater på flaske)
  • Salt og peber

Peberfrugterne

  • 3 røde peberfrugter
  • Revet mozzarella
  • Persille

Sådan gør du

  • Kom lidt olie ud på en pande med høj kant fx. en sauterpande.
    Tænd for komfuret og svits hurtigt risene på panden. De skal ikke tage farve men blot vendes et par minutter. Tilsæt vand og vend risene imens de koger i cirka 5 minutter.
    Tilsæt passata og lad risene koge videre. Vend dem hyppigt og gå ikke fra panden imens de koger. Efter 15 minutters tid er risene ved at være kogt færdig. Smag på dem og tilsæt salt og peber.
    Stil risene til side imens peberfrugterne gøres klar.
    Tænd ovnen og skyl og peberfrugterne. Skær stilken fra og skær dem over på midten på den lange led, så der bliver seks halve peberfrugter.
    Læg peberfrugterne i et fad og fyld dem med tomat-risene. Drys med revet mozzarella og bag peberfrugterne i ovnen i cirka 10 minutter ved 200 grader til osten er smeltet. Drys persille hen over peberfrugterne inden servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar