Fyldte æbler
Kage og dessert

Fyldte æbler

Fyldte æbler
Når det er mad og bage programmer i tv, er jeg altid en fast seer. Hver onsdag sidder jeg klar i sofaen med en kop te, når bageprogrammet “Den store bagedyst” sendes.
Et af de programmer, som jeg også altid har fulgt med i er Mette Blomsterbergs “Det søde liv”. Ulempen ved den slags programmmer er, at det svært ikke at få lyst til de skønne kager og desserter som laves. Et par gange er det sket, at jeg lige efter programmerne er strøget over i køkkenet, fordi jeg er blevet så inspireret og bare måtte i gang med at bage.

Sidste weekend havde vi gæster på besøg, hvor vi hyggede med børnene, snakkede, spiste aftensmad sammen efterfulgt af dessert. Desserten var fra udsendelsen “Det søde liv” fra oktober 2012, hvor Mette Blomsterberg lavede bagte æbler. Æblerne er skrællet, fyldt, penslet og bagt i ovnen. Ved siden af er der to forskellige slags creme – en af flødeskum og en af creme fraiche. Jeg har lavet dem på en lidt anden måde end den oprindelige opskrift og rettet mængderne til i nedenstående. Der var nemlig stort overskud af fyldet til æblerne, og så synes jeg godt at smørelsen på æblerne, måtte have haft en lidt kraftigere smag. *Så hvis du ligesom mig er vild med kanel, vil jeg anbefale at bruge 5 tsk kanel til at pensle med.

Opskrift på fyldte æbler

8 røde æbler
75 g hele mandler
75 g smør
75 g flormelis
2 tsk kanel

Smørelse til æblerne:
3 spsk smør
5 spsk sukker
3-5 tsk kanel*

Vanilje creme fraichen:
1 tsk vanilje
1 tsk sukker
4 dl creme fraiche 18%

Kanel cremen:
1 tsk vanilje
1 tsk sukker
1/2 tsk kanel + til pynt
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Æblerne skrælles over det hele men lad stiklen blive. Fra bunden af æblet udhules æblet, så kernehuset kommer ud. Skær et lille stykke af bunden af æblet af, så det står stabilt. Hak mandlerne i bittesmå grove stykker med en håndblender. Bland de hakkede mandler, blødt smør, flormelis og kanel sammen i en skål. Kom fyldet i de udhulet æbler med en teske.

Smelt smørret som skal bruges til at smøre æblerne med i en gryde. Kom det op i en skål og bland kanel og sukker heri. Pensl æblerne med det og stil dem i et fad med bagepapir og bag dem i ovnen. Bagetid: 25 min. ved 175°.

Rør vanilje cremen fraichen sammen og pisk kanel cremen til skum. Kom lidt ekstra kanel ovenpå skummet og anret et æble og to små skåle med cremerne til hver person.

Mængde

8 æbler

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Sofie 25. september 2013 at 07:47

    Åh fyldte æbler – dem havde jeg helt glemt, og nu er jeg nødt til at lave dem hurtigst muligt! Nostalgitrip :)

  • Svar Mie 25. september 2013 at 08:54

    Hej Sofie.
    De er også lækre, og det er en god dessert her midt i efteråret og æblesæsonen :-)
    Hilsner fra Mie.

  • Skriv din kommentar