Fryserskabelon
Skabeloner

Fryserskabelon – spar tid og penge

Fryserskabelon

Fryserskabelon – et gratis print selv skema til at få ryddet op og tømt fryseren.

I vores fryser kan der godt gemme sig en masse gode rester, og det er ikke en helt nem fryser at holde orden i. Derfor gør jeg tit det, at jeg laver en liste, hvor jeg skriver, hvad vi har i fryseren. Så streger jeg det ud løbende, som det bliver brugt og lave en ny liste, når jeg igen kan se, at fryseren er ved at være fyldt.
På den måde får vi tømt ud og også sparet både tid og penge, fordi vi får brugt det, vi har.

En anden ret parktisk ting ved at få skrevet ned hvad man har i fryseren er, at det gør det lettere og hurtigere at lave madplan. For med listen behøver jeg ikke, at skulle rode fryseren igennem efter varer. Se og print min madplan skabelon her

Når jeg ikke får skrevet ned, hvad vi har i fryseren, har jeg en tendens til at købe det samme kød, og også tit købe det som vi i forvejen. Det er så ærgerligt, og også kedeligt hvis vi skal have det samme i flere dage. Så selv om det måske kan virke tidskrævende at skulle lave en liste, så sparer det tid i længden.

Fryserskabelon – spar tid og penge

Jeg plejer bare at bruge et stykke papir, men nu har jeg fået lavet en skabelon. Den har jeg delt op i otte felter. Felterne har jeg kaldt grøntsager, kød og fisk, frugt, pålæg, brød, rester og færdigretter, is og desserter og andet. Det er de madvarer, som vi oftest har i vores fryser.
Da jeg ryddede op i fryseren, fandt jeg ud af, at vi har rigtig meget brød. Der er både bagels, hjemmebagt brød og boller, rugbrød og flute. Vi har også flere poser pomfritter og rodfrugter, så det skal jeg heller ikke købe i det næste stykke tid.

Fryserskabelonen har jeg lavet i Word, og så er den lavet til en pdf fil, så den kunne gemmes og deles her på bloggen. Du må rigtig gerne printe og dele den, alt det du har lyst til, men der må ikke ændres i designet.

Du kan hente og printe min fryserskabelon her:
Tøm fryseren skabelon
Filen er en pdf fil som åbner op i et nyt vindue.

Fryserskabelon – spar tid og penge
Fryserskabelon – spar tid og penge

Jeg prøver, at få delt frostvarerne op, så vi har kød på en hylde, grøntsager på en anden og brød på en tredje osv. Det gør det meget nemmere at finde maden, men det er ikke altid, at jeg når det ;-)

Sådan får vi brugt små rester

Til slut tænkte jeg, at jeg ville dele et par tips med jer om, hvordan vi bruger små rester fra fryseren. Hvordan gør I hjemme hos jer? Kom meget gerne med flere ideer ved at kommentere nederst i indlægget.

De gange vi får samlet mange små rester, hvor der ikke er helt nok til os alle – laver jeg et måltid vi kalder “alt godt fra køleskabet og fryseren”. Det plejer børnene at synes er hyggeligt, fordi det tit ender med at blive en masse små og sjove anretninger.

På hverdagene bruger jeg også de små rester i Williams madpakke, og i weekenden bruger vi dem til frokost. Det kan være der lige er en rest kødsovs som kan bruges sammen med en salat, et par pølsehorn som børnene får sammen med rugbrødsmadder, eller pizza fra et tidligere måltid som vi deler.

Vi bruger også små rester fra fryseren til Raclette. Det kan være et par frikadeller, en lille rest oksekød eller kylling, små brød eller mindre rester af frossen broccoli, bønner og majs. Det er perfekt til Raclette, og altid rigtig hyggeligt at sidde og hygge sammen over.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Line Nordmark 29. september 2018 at 14:17

  Vi laver mange færdigretter, der er nemme at have til den kommende uge.
  Dog glemmer vi tit, hvad der ellers kan gemme sig i de frosne skuffer.
  Vil helt sikkert gøre brug af dit skema for fryser-indhold ???

  • Svar Mie 1. oktober 2018 at 10:28

   Hej Line

   Det lyder godt, at I kan bruge skabelonen. Ja, man kan nemlig meget nemt overse og glemme, hvad der gemmer sig i fryseren :-)

   Vh. Mie

  Skriv din kommentar