Frugtsalat
Kage og dessert

Frugtsalat

Frugtsalat

Frugtsalat med råcreme og chokolade – den lækreste blandede frugt som også kaldes for abemad.

Det er ikke en ny opskrift på bloggen denne frugtsalat. Den er faktisk helt tilbage fra 2014, men jeg syntes at billederne trængte til fornyelse, og så fik jeg lyst til også at skrive en ny tekst.

Vi har fået frugtsalat et par gange i denne hjemme-tid. Begge drenge er vilde med frugtsalat, og det er jeg faktisk også. Vi får abemad (som det også kan kaldes) alt for sjældent, så det er godt, at vi har fået indhentet lidt i den seneste tid ;-)

En af de gode ting ved frugtsalat er, at det kan spises hele året. Frugterne som bruges kan varieres efter årstid, så der om sommeren kan bruges en masse friske bær, og i de kolde måneder kan der bruges appelsiner, pærer og æbler.
Her hjemme synes drengene og Søren, at der skal være råcreme til frugtsalat. Men man kan også godt lave det i en sundere udgave som en vaniljecreme til frugtsalat. Du kan røre creme fraiche eller skyr op med lidt ren vaniljepulver uden tilsat sukker og pynte med hakkede nødder eller en god mørk chokolade med et højt kakao indhold.

I den råcreme som jeg plejer at lave, bruger jeg æggeblommer, sukker, vanilje og piskefløde. Æggeblommerne og sukkeret piskes let og luftigt og blandes sammen med pisket fløde. Det smager virkelig lækkert, og så er det en nem dessert at lave.
Vi spiser altid frugtsalat til vores julefrokost, og vi har også serveret det et par gange til fødselsdage. Så anretter jeg nogen gange frugten i skåle, så gæsterne selv kan få lov at blande.

Flere ideer til frugt som kan bruges i frugtsalat:
Jordbær, melon, kiwi, vindruer, nektariner, mandariner og ananas.

Du kan se mange flere opskrifter på kage og dessert her.

frugtsalat med råcreme
abemad

Frugtsalat

Antal 8 personer

Ingredienser

  • Appelsiner
  • Bananer
  • Æbler
  • Hindbær
  • Blåbær
  • Blommer

Råcreme

  • 8 pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 500 ml piskefløde

Chokolade

  • Chokoladeknapper
  • eller hakkede mørk chokolade

Sådan gør du

  • Skyl frugterne og skær dem i mindre stykker og anret dem i en skål eller flere små.
    Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en el-pisker. Det skal piskes til det er lyst og luftigt. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend flødeskum og cremen forsigtigt sammen med en dejskraber.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar