Frikadellesandwich… Til aftensmad, til frokost, til madpakken, til turen?
En stor og mættende sandwich med frikadeller og blandet grøntsager.
Her har jeg lavet en frikadellesandwich med dobbelt rugbrød. Kødet er hakket svine og kalvekød, som efter min mening giver mere smag end ren svinekød. Frikadellerne er helt klassiske uden hvidløg, ost eller grøntsager. Ønsker du at pifte dem lidt op, kan der tilsættes et fed hvidløg, revet gulerødder, squash eller hytteost.
Jeg kom et par tynde skiver pære i sandwichen. Pærerne er så gode for tiden, og begge mine drenge er vilde med pærer.
Til denne sandwich er der brugt
2 stykker mørkt rugbrød med kerner
Smør til brødet
2 frikadeller
2 gulerødder
2 skiver rød peberfrugt
2 skiver agurk
2 stykker pære
Tre rødbeder
Opskrift på frikadellesandwich
500 hakket svine og kalvekød 8-10%
1 lille løg
1 æg
0,5 dl minimælk
85 g hvedemel
2 tsk salt
Peber
2 spsk smør til stegning
Fremgangsmåde
Rør farsen sammen med salten. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Stil farsen på køl i 20 minutter. Form frikadeller ud farsen ved hjælp af to spiseskeer og steg dem på en stor pande med smør. Giv dem godt på begge sider indtil de er brune, og kødet er gennemstegt.
Mængde
12-14 frikadeller
Ingen kommentarer