Frikadellesandwich med sprød rødkålssalat
Aftensmad

Frikadellesandwich med sprød rødkålssalat

Frikadellesandwich med sprød rødkålssalat

Den bedste frikadellesandwich opskrift med rødkålssalat af frisk rødkål, gulerødder og persille.

Vi fik de lækreste frikadellesandwich med sprød rødkålssalat til aftensmad i går.
Salaten lavede jeg af frisk rødkål skåret i tynde strimler, gulerødder som blev revet på et rivejern, frisk persille og lidt rapsolie. Det hele blev blandet sammen og brugt som en god og grov salat i sandwichene.
Den grove salat mætter mere end en almindelig salat, og så synes jeg at rødkålen passer godt sammen med frikadellerne.

Efter at jeg havde lavet salaten, stegte jeg frikadellerne. Jeg lavede en større portion, så vi også havde lidt til fryseren og madpakkerne til børnene. Det er så rart at have frikadeller i fryseren som nemt lige kan tages op på de travle dage eller lunes og bruges på en rugbrødsmad. Som dressing i frikadelle sandwichen brugte vi salatmayonnaise. Det var nemt og hurtigt, og jeg havde ikke lige tiden til at lave den selv. Dog vil jeg sige, at det også smager godt med hjemmelavet aioli i burgerne. Det har jeg før lavet et par gange, når vi skulle have hjemmelavede burgere eller pomfritter.

Burgerbollerne som ses på billederne har jeg købt. Det er økoloigske surdejsburgerboller fra Il Fornaio. De er super gode, hvis tiden ikke er til den hjemmelavet udgave.
Her under linker jeg til et par andre opskrifter på burgerboller og sandwichboller som også vil kunne bruges.

Opskrifter på burgerboller og sanwichboller:
Store og luftige burgerboller
Burgerboller med rosmarin
Koldhævede boller med italiensk hvedemel

Vi skal helt sikkert have frikadellesandwich med sprød rødkålssalat på madplanen igen snart. Jeg tænker, at vi godt kan nå at få det en gang mere inden jul og ellers kan det blive i juleferien. Der er det godt at huske det grønne midt i alt julemaden ;-)

frikadelle sandwich
Frikadelleburger

Frikadellesandwich med sprød rødkålssalat

Antal 4 personer

Ingredienser

Rødkålssalat

  • 200-250 g rødkål
  • 4-5 gulerødder
  • Persille
  • 2 spsk. rapsolie

Sådan gør du

  • Start med at røre aiolien sammen hvis du ikke bruger en færdigkøbt aioli eller mayonnaise.
    Skyl og snit rødkålen fint inden den kommes ned i en skål.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Bland gulerødderne med rødkålen.
    Skyl og hak persillen og bland den i salaten. Hæld derefter olien ud over salaten og vend det hele sammen. Stil salaten til side til resten af maden er klar.
    Steg frikadellerne på panden og tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Når alle frikadellerne er færdigstegt kommes de ned i et fad som kan tåle at komme i ovnen.
    Lun burgerbollerne i ovnen. Stil eventuelt også frikadellerne i ovnen så de holder sig varme imens.
    Smør bunden af burgerbollerne med salatmayonnaise og skær frikadellerne over på midten inden de lægges på bollen. Kom rødkålssalaten oven på og kom den øverste halvdel af bollen på øverst.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar