frikadeller
Aftensmad

Frikadeller

frikadeller

Lækre frikadeller lavet med hakket svinekød, æg, mælk og løg. Frikadellerne kan både spises varme og kolde ligesom de kan bruges til en frikadellemad i madpakken eller til en frikadelle-sandwich. Der kan også tilsættes hvidløg eller krydderier i farsen, men i denne opskrift er det den klassiske og traditionelle danske frikadelle.

Læs også: Stuve blomkål | Frikadelleburger | Små forlorne harer.

Frikadeller

Frikadellen er typisk dansk og rigtig mormormad og så kan de serveres på mange måder. Helt traditionelt er det nok med kogte kartofler til, syltede agurker og brun sovs. Men frikadeller kan også spises til stuvede blomkål eller hvidkål. I mange familier er frikadeller en del af påske- eller julefrokostbordet og der er mange som nyder en god frikadellemad med rødkål og agurkesalat.

Frikadeller

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 1000 g hakket svinekød
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 100 g hvedemel
  • Peber
  • 1 stort løg
  • Smør til at stege i

Sådan gør du

  • Kom kødet ned i en skål og tilsæt salt. Rør det rigtig godt sammen med en ske eller med rene hænder i et par minutter.
    Kom æggene i og rør dem ud i farsen med en ske. Tilsæt mælk, mel og godt med peber og rør igen.
    Skræl og riv løget på et rivejern. Du kan også hakke løget fint, hvis du hellere vil det.
    Rør farsen godt sammen med løget og stil farsen på køl i 30 minutter.
    Kom smør ud på en stor pande og varm det godt op. Jeg har brugt godt med smør, så frikadellerne får en fin og god stegning.
    Form frikadeller ud af farsen ved hjælp af en spiseske og hånden.
    Steg frikadellerne på panden på begge sider til de gennemstegte og har en fin overflade.
    Der bliver 20-22 frikadeller ud opskriften.
frikadeller opskrift
frikadellefars

Frikadellefars

I min frikadeller opskrift er der brugt helt almindelig hakket svinekød, salt, æg, sødmælk, hvedemel, peber og løg. Jeg har revet løget helt fint på et rivejern, da vi ikke bryder os om løg-stykker i frikadeller. Hvis man godt kan lide det, kan man bare hakke løget fint med en skarp kniv.

Ønskes der mere smag i frikadellefarsen eller et lille “pift”, kan der tilsættes hvidløg, timian, basilikum, chiliflager eller frisk persille. Det bruger jeg, når jeg laver små græsk- og italienske kødboller.

Hjemmelavet frikadeller

Det er ikke svært at lave hjemmelavede frikadeller. Men det er vigtigt at bruge tid på at få farsen rørt godt sammen. Springes dette trin over er det svært at få rigtig gode frikadeller. Efter farsen er rørt sammen skal den på køl i en halv times tid, og herefter kan frikadellerne steges på panden.

Genopvarming og på frys

Frikadellerne kan også genopvarmes ligesom de også godt kan fryses ned. Kom dem i fryseposer med clips på, så posen lukker godt til. Genopvarming kan ske i ovn eller mikroovn.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar