Franskbrød med sesamfrø og hørfrø

 

Franskbrød med sesamfrø og hørfrø

I weekenden bagte jeg franskbrød med sesamfrø og hørfrø til vores morgenmad.
Jeg har i lange perioder bagte enten boller eller brød om lørdagen, men på det seneste har jeg ikke fået bagt så meget. Det må jeg til at lave om på igen, for jeg synes egentlig det er en ret hyggelig tradition med bagning om lørdagen og sen morgenmad.
Børnene får altid lidt morgenmad inden, og så spiser vi sammen om formiddagen. Tit har vi stadig nattøj på, og hvis vejret er til det, spiser vi morgenmaden i haven. Jeg elsker, når vi ikke skal skynde os og nå noget på bestemte tidspunkter.

Franskbrødet bliver blødt og lækkert med en sprød skorpe. Bagetiden afhænger af ovnen, så det kan være en god idé at tjekke til brødet i slutningen af bagningen. Det skal lyde hult, når man banker på bunden af det og været gyldenbrunt på toppen, så er det færdigbagt.

Franskbrødet kan godt gemmes til dagen efter. Vi kom det i en frysepose, og om søndagen var det stadig godt og blødt.

I kan se mange flere opskrifter på brød og boller her.

Franskbrød med sesamfrø og hørfrø

Opskrift på franskbrød med sesamfrø og hørfrø

25 g gær
4 dl vand
1 spsk salt
1 tsk honning
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
450 g hvedemel

Pensling:
1 æg
En smule sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning.
Kom hørfrø og sesamfrø i vandet og rør det rundt. Tilsæt derefter melet lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen med.
Når dejen er rørt godt sammen sættes den til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.

Efter hævning kommes dejen ned i en franskbrødsform med bagepapir i. Her skal den hæve i 15 minutter imens ovnen varmes op.

Dejen pensles med et sammenpisket æg og der drysses lidt sesamfrø på toppen,
Bag brødet i midten af en forvarmet ovn. Bagetid: 20 minutter ved 225° (ikke varmluft).
Derefter skrues ovnen ned på 170° (ikke varmluft) og brødet bages videre i 20-22 minutter.

Tag brødet uden af formen og lad det køle af på en rist inden det skæres i skiver og spises.

Mængde

1 franskbrød med sesamfrø og hørfrø

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.