Franskbrød med birkes
Brød og boller

Franskbrød med birkes

Franskbrød med birkes
Der sker ikke særlig tit, at vi henter brød hos bageren, fordi vi bager så meget selv. Det er oftest boller jeg bager i weekenden til vores sene morgenmad eller til Williams madpakke. Men af og til bliver det også til hjemmebagt brød som dette franskbrød med birkes.

Brødet her ligner et klassisk franskbrød, som de fleste sikkert kender fra bageren. Dette her er bare mindre kompakt i konsistensen, da jeg godt kan lide brød som er let og luftigt. Efter bagning er brødet lidt skrøbeligt, og det er lettest at skære det, hvis det får lov at køle lidt af på en rist, efter det er taget ud af ovnen. Franskbrødet smager rigtig godt med smør, en god skæreost og en kop te til eller kaffe hvis man da er kaffedrikker ;-)

Mange flere opskrifter på brød og boller – kan ses i linket.

Franskbrød med birkes

Franskbrød med birkes

Franskbrød med birkes

Antal 1 brød

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 0,5 dl olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 6 dl hvedemel

Pynt:

  • Blå birkes

Sådan gør du

  • Lun mælken (den må endelig ikke blive for varm) og rør gæren ud i mælken. Tilsæt olie, sukker og salt og melet lidt af gangen. Rør dejen godt sammen med en ske eller en køkkenmaskine og stil den til at hæve med et viskestykke over skålen.
    Hævetid 30 minutter.
    Hæld dejen ned i en smurt franskbrødsform eller en silikoneform uden smørelse. Jeg bruger tit min silikoneform, når jeg bager. Den er let at bruge, kræver ikke smørelse og brødet (eller kage) hænger ikke fast i bunden af den.
    Drys med blå birkes og sæt franskbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
    Bagetid: 25-30 minutter ved 200 grader.
    Lad franskbrødet køle af i 10-20 minutter inden det skæres med en brødkniv.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar