Lagkager
Kage og dessert

Fødselsdagskage med mandelbund og bær

Fødselsdagskage med mandelbund og bær
Jeg ville ønske at denne lækre kage stod klar i køleskabet i dag, hvor det er min fødselsdag. Det gør den desværre ikke, da både jeg og min yngste søn ligger syge.
Så jeg må nøjes med at kigge ud på det lækre solskinsvejr, som næsten minder om en forårsdag og drømme mig til kage.

Billedet af fødselsdagskagen er fra sidste år, hvor vi havde inviteret familien til middag og kage. Bunden er lavet ud af blandet andet mandler, og cremen er en blanding af fløde og cremefraiche. Jeg elsker bær, så der skulle selvfølgelig masser af blandet bær på kagen. Jeg glæder mig så meget til forår, sommer og godt vejr. Så skal vi helt sikkert til at opholde os i haven igen og plante masser af grøntsager og frugt. Sidste sommer havde vi jordbær og rigtig mange brombær i haven. Vi har også et par blåbærbuske, men de ser desværre ikke ud til at give bær, så der må vi nok ud og få købt et nyt sæt.

Kagen kan godt laves dagen inden, den skal spises men vent med at pynte den, så holder bunden sig bedst. Stil cremen på køl og pak bunden ind og opbevar den på køkkenbordet.

Fødselsdagskage med mandelbund og bær

Antal 10 personer

Ingredienser

På billedet er brugt dobbelt portion

    Mandelbund:

    • 200 g mandler (blendes til groft mandelmel)
    • 200 g rørsukker
    • 3 æg

    Vaniljecreme:

    • 1,5 dl piskefløde
    • 1 spsk. flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker eller korn af en vanillestang
    • 1,5 dl cremefraiche

    Pynt:

    • Jordbær
    • Hindbær
    • Blåbær
    • Cirtonmellise

    Sådan gør du

    • Blend mandlerne til mandelmel. Pisk æg og sukker sammen og vend mandelmelet i. Kom bagepapir i bunden af en springform og hæld dejen i formen.
      Bagetid: 35 min. ved 175°.
      Pisk fløden til flødeskum i en skål og rør flormelis og vanilje sammen med cremefraichen i en anden skål. Hæld cremefraichen over i flødeskummet og bland det forsigtigt sammen. Stil cremen på køl indtil den skal på kagen.
      Når kagen er afkølet, pyntes den med cremen og bær.
    Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

    Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
    Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

    Tidligere indlæg Næste indlæg

    8 Kommentarer

  • Svar Mia Andersen 9. april 2015 at 00:25

    Hej :)
    Jeg ville høre hvor mange personer kagen er til? Og hvilken str springform du har bagt kagen i?
    Hilsen Mia

    • Svar Mie 9. april 2015 at 09:47

      Hej Mia

      Jeg vil gætte på en 10-12 personer, afhængig af hvor store stykker der spises ;-)

      Bunden er bagt i en stor springform 28 cm.
      Hilsen Mie

  • Svar Sofie 20. juni 2016 at 10:24

    Hej. Jeg skal bage den her på torsdag (Sankt Hans) og jeg ville høre om det er 175 varmluft?
    Mvh :-)

    • Svar Mie 20. juni 2016 at 12:21

      Hej Sofie
      Nej, der er ikke brugt varmluft til denne kage. Rigtig god Sankt Hans aften :-) Vh. Mie

  • Svar Gitte 27. juli 2017 at 18:39

    Hej, kan man lave den dagen før ? Eller bliver den tør ?

    • Svar Mie 27. juli 2017 at 20:58

      Hej Gitte

      Man kan godt lave den dagen før. Se beskrivelsen længere oppe ;-)

      God sommer.

      Vh. Mie

  • Svar Maria 21. september 2017 at 09:58

    Hej Mie

    Jeg vil også forsøge mig med denne kage til min fødselsdag. Er dog i tvivl når du skriver: “På billedet er brugt dobbelt portion.”
    vil det sige jeg fx skal bruge 400 gr. sukker og ikke 200 gr for at få til 10-12 personer? :)

    • Svar Mie 21. september 2017 at 11:30

      Hej Maria

      Ja, hvis du vil have kagen lige så stor/høj som på billedet, skal du lave opskriften x 2. Jeg ved ikke, om du følger med på min Instagram profil? men der viste jeg på et tidspunkt et billede af kagen i den mindre størrelse.

      Rigtig god fødselsdag :-)

    Skriv din kommentar