Fødselsdagsboller
Brød og boller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller med glasur og chokoladeknapper. Lækre bløde nemme boller med kardemomme til børnefødselsdagen.

Malte har fødselsdag i næste måned, og så skal vi i gang med at planlægge hans fødselsdagsfest og maden. Ønskeliste har Malte selv været i gang med i flere måneder, og han glæder sig rigtig meget til at fylde 6 år!

Jeg regner med, at vi kommer til at fejre Malte af flere omgange med gæster, og så vil jeg bage disse fødselsdagsboller med glasur og chokoladeknapper på. Fødselsdagsbollerne er dejlig bløde og med en skøn smag og duft af kardemomme. De kan skæres over og spises med smør på, men man kan også bare spise dem som de er. Jeg har pyntet med hvid glasur og farvede chokoladeknapper, men det kunne også se flot ud med guld- eller sølvstøv, chokolade eller hakkede mandler.

Bollerne kan godt fryses uden pynt på. Tag dem op af fryseren et par timer inden de skal bruges, så de kan nå at tø op og pynt derefter med glasur og chokolade.

Flere opskrifter til børnefødselsdagen: chokoladekage i bradepandefarvede popcorn og frugt pizza af vandmelon.

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 6 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel

Pensling:

  • 1 æg
  • 1 spsk. sødmælk

Pynt:

  • Flormelis og vand til glasur
  • Farvede chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren. Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker, salt og kardemomme.
    Skær smørret ud i små tern og kom det ned i skålen til de andre ingredienser. Rør godt rundt så smør og mælken blandes inden ægget kommes i.
    Tilsæt ægget og derefter lidt af melet imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine, da dejen skal røres meget grundigt. Når alt melet er tilsat, skal dejen røres i yderligere 5-6 minutter til dejen er helt blød og luftig og til den slipper dejkrogene.
    Sæt dejen til at hæve i 40 minutter med et viskestykke over skålen.
    Når dejen har hævet formes bollerne og lægges på to plader med bagepapir på.
    Dejen er blød og meget nem at arbejde med. Der skal ikke bruges ekstra mel, når bollerne formes.
    Gør to viskestykker våde under koldt vand og vrid dem godt. Kom de fugtige viskestykker over pladerne med bollerne. Lad bollerne efterhæve i 25-30 minutter til de har hævet og fået en fin rund facon.
    Pisk æg og mælk godt sammen med en gaffel og pensl bollerne.
    Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn. Bollerne bliver pænest og mest blanke, hvis der kun bages en plade af gangen. Men man kan selvfølgelig godt komme begge plader ind i ovnen samtidig – smagen bliver lige god.
    Bagetid: 16-18 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lad bollerne køle af på en rist inden der kommes glasur og chokoladeknapper på.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar