Focacciaboller med rosmarin
Brød og boller

Focacciaboller med rosmarin

Focacciaboller med rosmarin

Focacciaboller med rosmarin er mine yndlings-madboller. De er dejlig bløde og luftige, og så har de den skønneste smag og duft af rosmarin. Focacciabollerne kan fx. bruges som tilbehør til suppe eller salater, men de er også gode til kød eller fisk i stedet for almindelig flute. Jeg tænker, at de også vil være gode som sandwichboller, hvis de skæres over på midten og fyldes med grøntsager og måske skinke og ost.

Jeg har brugt en blanding af almindelig hvedemel og Tipo hvedemel. Det synes jeg giver focacciabollerne en god konsistens, og Tipo melet er med til at gøre dem luftige og bløde. Inden bagning er bollerne drysset med rosmarin og havsalt, og så er der også olivenolie på.
Hvis du ønsker at bruge et andet krydderi end rosmarin kan basilikum og timian også anvendes.

Prøv focacciaboller med rosmarin sammen med en af disse supper:
Cremet og mild tomatsuppe
Kyllingesuppe med pasta og safran
Gullaschsuppe

Focacciaboller med rosmarin

Focacciaboller med rosmarin

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 6 dl hvedemel
  • 3 dl Tipo 00 hvedemel

Topping:

  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Rosmarin

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt saltet. Hæld derefter langsomt begge slags mel ned i skålen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Dejen skal æltes godt, så det skal gøres meget grundigt, hvis du gør det med hænderne.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over skålen i 1 time. 
    Kom lidt mel ud på bordet og del dejen i 10 stykker. 
    Form dem til boller som trykkes let flade.
    Kom bollerne over på en plade med bagepapir og prik dybe huller i dem med en gaffel. Hæld lidt olie ud over bollerne og drys med flagesalt og rosmarin.
    Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 18-20 minutter. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar