Focaccia med rosmarin og havsalt
Brød og boller

Focaccia med rosmarin og havsalt

Focaccia med rosmarin og havsalt

Her i weekenden havde jeg bagt focaccia med rosmarin og havsalt, da vi skulle have gæster på besøg. Desværre blev brødet slet ikke, som jeg havde tænkt mig. Det var blevet bagt for længe, og jeg havde tilsat for meget mel, så det ikke var blevet luftigt. Derudover var brødet også blevet alt for højt, og mængden var ikke passende. Det irriterede mig rigtig meget, og så er det vildt ærgerligt at måtte servere noget, som ikke er godt. Derfor besluttede jeg for at prøve igen, og i går aftens lavede jeg en ny dej, som jeg satte til at hæve i køleskabet. Jeg har også ændret på mængderne af mel og olie i håb om, at brødet ville blive godt anden gang, og det blev det heldigvis!

Nu synes jeg, at brødet har fået den rette størrelse og højde. Det er blevet luftigt, lidt fedtet, fyldt med luftbobler og med en lækker smag af olivenolie, frisk rosmarin og havsalt. Lige som et godt focaccia-brød skal smage. Så nu tør jeg godt at bage det igen en anden gang og servere det for gæster ;-)

Focaccia med rosmarin og havsalt

Opskrift på focaccia med rosmarin og havsalt

5 g gær
3 dl vand
1,5 tsk havsalt + til topping
350 g hvedemel
1 spsk olivenolie + olie til formen
Frisk rosmarin

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie og mel og rør dejen godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre med. Dejen skal røres til den er helt ensartet og blød, og den skal være ret flydende.

Smør et fad (som kan tåle at komme i ovnen) på cirka 19 x 23 cm. med olie. Hæld dejen ned i fadet og kom et stykke film hen over inden det sættes i køleskabet. Her skal dejen stå og koldhæve de næste 12-14 timer.

Dagen efter tages filmen af fadet, og dejen drysses med havsalt og pyntes med frisk rosmarin. Hæld eventuelt en smule olivenolie hen over dejen også. Sæt fadet i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
Bagetid: Cirka 30 minutter ved 200° (varmluft).

Lad focaccia-brødet køle af i cirka 20 minutter inden det tages op af fadet. Jeg skar det løs med en spisekniv, inden jeg forsigtigt løftede det op.

Mængde

1 focaccia med rosmarin og havsalt

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar