Focaccia med hvidløg og krydderurter
Brød og boller

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Focaccia med hvidløg og krydderurter et super dejligt brød som er luftigt og lækkert.
Brødet er stort og egner sig derfor rigtig godt til større forsamlinger fx til fødselsdage eller sommerfester. Opskriften kan selvfølgelig halveres, hvis brødet ikke skal bruges til så mange mennesker. I så fald skal bagetiden måske justeres lidt, så brødet ikke får for længe i ovnen.

Jeg havde bagt focaccia brødet til vores familiebesøg på Orø, og så havde jeg også lavet disse muffinboller med speltmel, så der var nok brød og boller til alle.
Brødet er et madbrød, og der er masser af smag i det fra både hvidløg og krydderurter. Jeg har brugt frisk persille og timian til olien på brødet, da det er to krydderurter, som jeg særligt godt kan lide. Andre friske krydderurter som basilikum, estragon, oregano eller rosmarin kan også bruges ligesom man sagtens kan blande dem.

Focaccia brødet kan spises som det er eller med smør på.

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Opskrift på focaccia med hvidløg og krydderurter

8 g gær
8 dl vand
3 tsk havsalt
11 dl hvedemel
6 dl durummel

Fyld:
2 dl olivenolie
5 g salt
3 fed presset hvidløg
24 g persille
20 frisk timian

Fremgangsmåde

Om aftnen
Rør gæren ud i vandet og tilsæt saltet. Hæld derefter langsomt begge slags mel ned i en stor skål imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Dejen skal æltes godt, og det er en stor portion, så det skal gøres meget grundigt, hvis du gør det med hænderne.

Når dejen er rørt rigtig godt sammen sættes den på køl natten over. Du kan enten komme film over skålen eller bruge et låg. Da dejen hæver meget, er det vigtigt, at du bruger en stor skål.

Rør olivenolien, salt og presset hvidløg sammen i en skål. Tag bladene af krydderurterne og hak dem inden de kommes ned i olien og røres sammen. Sæt olien på køl til dagen efter.

Den efterfølgende dag
Kom bagepapir på en plade med høj kant og hæld dejen ud på pladen. Fordel dejen så den fylder det meste af pladen. Lad dejen efterhæve i 20 minutter med et viskestykke over pladen. Imens kan ovnen varmes op.

Kom lidt olie på hænderne og lav en masse fordybninger (huller) i dejen. Hullerne skal være der så olien og krydderureterne bliver på brødet under bagningen. Fordel fyldet ud over brødet og i hullerne inden brødet kommes i ovnen.
Bagetid: 30-35 minutter ved 200° varmluft i midten af en forvarmet ovn.

Når halvdelen af bagetiden er gået, er det en god idé at bruge en ske og hælde noget af olien som ligger i bunden af pladen ud over brødet. Det gør brødet mere fugtigt, men der skal stadig være olie tilbage i bunden af pladen. 

Efter bagning skal brødet køle af på en rist inden det skæres ud.

Mængde

Et stort focaccia med hvidløg og krydderurter

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar