Focaccia med hvidløg og krydderurter
Brød og boller

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Luftigt og lækkert focaccia brød med hvidløg og friske krydderurter.

Focaccia med hvidløg og krydderurter et super dejligt brød som er luftigt og lækkert.
Brødet er stort og egner sig derfor rigtig godt til større forsamlinger fx til fødselsdage eller sommerfester. Opskriften kan selvfølgelig halveres, hvis brødet ikke skal bruges til så mange mennesker. I så fald skal bagetiden måske justeres lidt, så brødet ikke får for længe i ovnen.
Jeg har bagt mit focaccia i en bradepande med høj kant. Målene på panden er cirka 38 x 35 cm. Brødet hæver godt op og er fyldt med luftbobler.

Jeg havde bagt focaccia brødet til vores familiebesøg på Orø, og så havde jeg også lavet disse muffinboller med speltmel, så der var nok brød og boller til alle.
Brødet er et madbrød, og der er masser af smag i det fra både hvidløg og krydderurter. Jeg har brugt frisk persille og timian til olien på brødet, da det er to krydderurter, som jeg særligt godt kan lide. Andre friske krydderurter som basilikum, estragon, oregano eller rosmarin kan også bruges ligesom man sagtens kan blande dem.

Focacciabrødet kan spises som det er eller med smør på.

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Focaccia med hvidløg og krydderurter

Antal 1 stort brød

Ingredienser

  • 8 g gær
  • 8 dl vand
  • 3 tsk. havsalt
  • 11 dl hvedemel
  • 6 dl durummel

Fyld

  • 2 dl olivenolie
  • 5 g salt
  • 3 fed presset hvidløg
  • 24 g persille
  • 20 g frisk timian

Sådan gør du

  • Om aftnen
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt saltet. Hæld derefter langsomt begge slags mel ned i en stor skål imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Dejen skal æltes godt, og det er en stor portion, så det skal gøres meget grundigt, hvis du gør det med hænderne.
  • Den efterfølgende dag
  • Kom bagepapir på en plade med høj kant og hæld dejen ud på pladen. Fordel dejen så den fylder det meste af pladen. Lad dejen efterhæve i 20 minutter med et viskestykke over pladen. Imens kan ovnen varmes op.
    Kom lidt olie på hænderne og lav en masse fordybninger (huller) i dejen. Hullerne skal være der så olien og krydderureterne bliver på brødet under bagningen. Fordel fyldet ud over brødet og i hullerne inden brødet kommes i ovnen.
    Bagetid: 30-35 minutter ved 200 grader varmluft i midten af en forvarmet ovn.
    Når halvdelen af bagetiden er gået, er det en god idé at bruge en ske og hælde noget af olien som ligger i bunden af pladen ud over brødet. Det gør brødet mere fugtigt, men der skal stadig være olie tilbage i bunden af pladen. 
    Efter bagning skal brødet køle af på en rist inden det skæres ud.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar