Focaccia brød

Focaccia brød
Det var ved at være længe siden, at jeg havde lavet focaccia. Et af mine favorit madbrød.
I princippet kan man lave brødet med den/de grøntsager og krydderurter, som man synes bedst om. Men jeg synes, at kombinationen af tomater, timian og salt er super lækkert.
Jeg har også en gang lavet focaccia brød med forårsløg på toppen, og det blev også ganske vellykket.

Jeg har i denne opskrift anvendt flagesalt, da jeg er lidt af en “salt fan”. Så ønsker man brødet lidt mindre saltet, skal man nok bruge en anden type salt. Brødet er stort, det fylder næsten en hel bageplade, så medmindre man bager til mange, er det en god idé at halvere opskriften.

Opskrift på focaccia brød

50 g gær
6 dl vand
2 tsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
Ca. 700 g hvedemel


Pynt:
2-3 spsk. olivenolie
3 tomater eller en bakke cherrytomater
Timian
Flagesalt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Jeg ved ikke hvor meget mel, jeg præcis bruger, men det er cirka 700 gram. Dejen er ikke fast, så den kan æltes med hænderne – men let flydende. Det er derfor bedst at røre dejen evt. ved hjælp af en
bage-røre-maskine.

Lad dejen hæve tildækket 40 min. med et viskestykke over.
Efter hævning hældes dejen ud på en plade med bagepapir. 
Dryp dejen med olivenolie. Skær tomaterne i tynde skiver og tryk dem let ned i dejen.
Drys med salt og timian og lad dejen efterhæve i 15-20 min.

Bagetid: ca. 25-30 min. ved 200°.

Mængde

Et stort focaccia brød.

IMG_3244


Kommentarer

Focaccia brød — 2 kommentarer

  1. nu prøver jeg den her opskrift. har dog proppet omkring 900g mel i og tørrede brændenælder, timian og cherrytomater oven på. glæder mig til at se hvordan det ender hehe.. prøver samtidig ostebollerne igen! hvilket var en stor succes sidst! :)

    • Det lyder som en spændende blanding. Jeg håber, at det var lækkert :-)
      Rigtig god weekend.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.