Focaccia boller til frokost, i madpakken, som mellemmåltid eller som aftensmad.
Disse focaccia boller er lavet i en børnevenlig udgave, da de er lavet i mini størrelse.
Der er lidt tomatpure på dem, revet ost og skiver af pepperoni. Som tilbehør er gulerods- og agurkstave, cherrytomater, frisk ananas og kylling på pind. Jeg har i denne opskrift penslet soya på kyllingen efter, at den var sat på pinde. Men du kan også lægge kyllingen ned i en skål med soya og derefter drysse med sesam. Det gjorde jeg i denne uge, da jeg lavede kyllingesticks.
Focaccia bollerne kan godt fryses. Hvis du vil fryse dem, anbefaler jeg, at du fryser dem i poser med clips på, imens de stadig er lidt lune. Tø dem op inden de skal spises og varm dem et par minutter i ovnen. Du kan eventuelt tage dem ud af ovnen et par minutter for tidligt, hvis du ved at de skal fryses og varmes igen.
Focaccia boller
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 600-650 g hvedemel
- 1 tsk. groft salt
Topping:
- Tomatpure
- Revet ost
- Pepperoni
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og mel lidt af gangen. Rør dejen godt sammen og ælt den grundt. Eventuelt ved hjælpe af køkkenmaskine eller elpisker.Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.Form boller ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne let flade og kom det ønsket fyld på dem. På disse er der tomatpure, ost og pepperoni.Bagetid: cirka 15-20 minutter ved 225 grader.
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
2 Kommentarer
Lækkert – er sikker på at de må være et hit for både børn og voksne.
– Anne
Det var de bestemt også :-)
Hilsner fra Mie