Focaccia boller
Brød og boller

Focaccia boller

Focaccia boller

Focaccia boller – lækre foccacia med ost.

Focaccia boller til frokost, i madpakken, som mellemmåltid eller som aftensmad.
Disse focaccia boller er lavet i en børnevenlig udgave, da de er lavet i mini størrelse.
Der er lidt tomatpure på dem, revet ost og skiver af pepperoni.

Som tilbehør er gulerods- og agurkstave, cherrytomater, frisk ananas og kylling på pind. Jeg har i denne opskrift penslet soya på kyllingen efter, at den var sat på pinde. Men du kan også lægge kyllingen ned i en skål med soya og derefter drysse med sesam. Det gjorde jeg i denne uge, da jeg lavede kyllingesticks.

Mini foccacia.

Som nævnt er bollerne lavet i en mini størrelse. Det gør dem gode til madpakken, til børnefødselsdag, som eftermiddagssnack eller som tilbehør til suppe.
Foccacia brødene skal have cirka 15-20 minutter i ovnen. Lad dem gerne køle af i et par minutter inden de skal spises, eller kom dem i fryseren hvis de først skal spises en anden dag.  

Focaccia boller

Antal 24 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 600-650 g hvedemel
  • 1 tsk. groft salt

Topping:

  • Tomatpure
  • Revet ost
  • Pepperoni

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt og mel lidt af gangen. Rør dejen godt sammen og ælt den grundt. Eventuelt ved hjælpe af køkkenmaskine eller elpisker.
    Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
    Form boller ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne let flade og kom det ønsket fyld på dem. På disse er der tomatpure, ost og pepperoni.
    Bagetid: cirka 15-20 minutter ved 225 grader.

Foccacia brød med ost.

Focaccia bollerne kan godt fryses. Hvis du vil fryse dem, anbefaler jeg, at du fryser dem i poser med clips på, imens de stadig er lidt lune. Tø bollerne op inden de skal spises og varm dem et par minutter i ovnen. Du kan eventuelt tage dem ud af ovnen et par minutter for tidligt, hvis du ved at de skal fryses og varmes igen.

Jeg har brugt revet mozzarella til opskriften, men gouda eller andre typer af mild ost kan også bruges.

Prøv også disse pizzasnegle med oksekød. De er lavet med tomatsovs, revet mozzarella og hakket oksekød. Hvis du hellere vil bruge skinke, kan oksekødet sagtens udskiftes.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar A + K = ♥ 5. november 2013 at 19:15

    Lækkert – er sikker på at de må være et hit for både børn og voksne.

    – Anne

  • Svar Mie 5. november 2013 at 20:49

    Det var de bestemt også :-)
    Hilsner fra Mie

  • Skriv din kommentar