Flutes
Brød og boller

Flutes

Flutes
Jeg har bagt flutes til aftensmaden med ølandshvedemel og almindelig hvedemel.
Efter dejen er rørt sammen og æltet skal den hæve af to omgange. Flutesne kan for eksempel spises til suppe, men de kan også bruges til bruschetta (brød med tomat og hvidløg) eller hvidløgsflutes.

Jeg har brugt de hjemmebagte flutes til hapsere med flæskesteg, som er flutes smurt med olivenolie og hvidløg, salatblade, flæskesteg, tomat, æble og timian.

Jeg synes at mine brød fik lige i underkanten. De var færdigbagte, men måtte godt have fået lidt mere farve. Jeg gav dem cirka 20 minutter i ovnen, men vil anbefale at de får et par minutter mere.

Opskrift på flutes

3 dl vand
15 g gær
2 tsk flagesalt
70 g ølandshvedemel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og mel lidt af gangen. Rør dejen grundigt sammen i cirka 5-10 minutter. Lad dejen hæve i en skål med et viskestykker over i 30 minutter. Form dejen til to flutes og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem hæve igen i endnu 30 minutter.
Efter hævningen bages de i ovnen. Bagetid: 20-25 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

2 flutes

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar