flute med timiansmør
Brød og boller

Flute med timiansmør

flute med timiansmør

Nemt og hurtigt flute med timiansmør. Fyldet i brødet er lavet af smør, frisk timian og salt. Ret simpelt men noget så lækkert. Flutet kan for eksempel spises som tilbehør til en bøf, en god salat eller til suppe.

Jeg har brugt et italiensk økologisk surdejsflute til opskriften. Brødet har jeg købt, så det er altså ikke hjemmebagt. Men jeg synes, at det er et rigtig godt flute, og timiansmørret gør det jo bare endnu bedre!

Nem og hurtig opskrift på flute med timiansmør.

Som nævnt er brødet købt færdigt. Du kan selvfølgelig også bage dit eget flute, hvis du hellere vil det. Men i hverdagene hvor det gerne må være nemt, synes jeg nu, at det er rart med lidt hurtigt og ikke tidskrævende tilbehør til aftensmaden.

Flute med timiansmør

Antal 1 stk.

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 0,5 tsk. salt
  • Frisk timian
  • 400 g brød eller flute (jeg har brugt et surdejsflute* læs mere under opskriften)

Sådan gør du

  • Brødet som bruges må ikke være frossent. Bruger du et frost flute skal det tø op først.
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Kom smør og salt i en skål og rør det sammen med en gaffel. Hvis smørret ikke er blødt nok, kan du give det ganske kort tid i mikroovn - men uden at smørret smelter.
    Klip den friske timian fra planten, så stilken ikke kommer med. Kom timian ned i smørret og rør det godt sammen.
    Skær skrå riller ned i brødet. Der skal cirka skæres 2/3 ned i brødet.
    Brug en teske til at komme smør ned i hver rille af brødet.
    Bag brødet på plade med bagepapir i midten af ovnen.
    Bagetid 10-12 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
flute
timiansmør

Timiansmør.

I stedet for frisk timian kan der også bruges andre friske krydderurter som dild, persille, koriander, rosmarin eller ramsløg. Der kan tilsættes hvidløg til smørret eller laves en kryddersmør med flere slags krydderurter og krydderier.

Jeg kan rigtig godt lidt timian og persille, så det er typisk de to krydderurter, som jeg bruger, når der laves smør til brød og flutes.

Prøv også denne romesco sauce med perfrugter og hvidløg eller min opskrift på hvidløgssmør med persille.

Hurtigt flute.

Brødet jeg anvender i opskriften er et italiensk økologisk surdejsflute. Det kan købes på frost – men skal tø op inden smørret fyldes i og brødet bages. Brødet er rustikt med en sprød skorpe og kan godt “bære”, at der kommer godt med smør i.

Jeg vil anbefale at man ikke bruger et for blødt flute eller brød til denne opskrift.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar