Flødekartofler
Aftensmad

Flødekartofler

Flødekartofler

Flødekartofler. Opskrift på de lækreste fløde kartofler med frisk timian.

Flødekartofler, er det ikke bare noget af det bedste? Det er enkelt at lave, de passer sig selv i ovnen, og så er det også en god gæsteret, da fløde kartofler nemt kan laves i store portioner. Derudover passer flødekartofler som tilbehør til det mest kød, og så må man jo heller ikke glemme det vigtigste, nemlig at de smager rigtig godt.

Jeg kan bedst lide flødekartofler på den helt enkle måde. Jeg synes ikke, at retten skal drysses med ost eller smages til med løg og hvidløg. Når jeg laver flødestegte kartofler, bruger jeg tit store kartofler med en ganske tynd skræl, så det ikke er nødvendigt at skrælle dem. Jeg bruger godt med fløde, det skal man ikke spare på i denne ret. Jeg synes, at det smager allerbedst med cremede flødekartofler, og der må gerne være godt med sovs.
Af krydderier har jeg brugt havsalt og friskkværnet peber, og så river jeg muskatnød hen over retten. Det giver en rigtig god smag sammen med fløden og de friske krydderurter. Hvis du ikke vil bruge frisk timian, kan du i stedet bruge basilikum eller rosmarin.

Opskriften er beregnet til cirka 8 personer. Jeg har brugt et stor glasfad til at lave kartoflerne i. Kartoflerne kan enten skæres i helt tynde skiver med en skarp kniv, eller de kan rives på et rivejern på den side som giver tynde skiver.

Vi havde gæster til aftensmad, da vi fik flødekartoflerne og sammen med kartoflerne, fik vi flæskesteg med sprøde svær, pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost og denne skønne pæresalat med feta og karamelliserede valnødder.

Flødekartofler

Fløde kartofler

Flødekartofler

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 16-18 store kartofler med tynd skræl
  • 1 liter piskefløde
  • Havsalt
  • Peber
  • Muskatnød
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne og skær dem ud i helt tynde skiver på det korte led. Kom kartoffelskiverne ned i et stort ovnfast fad og hæld piskenfløden over dem. Drys med havsalt og peber og til sidst friskrevet muskatnød. Læg et par timiankviste øverst og kom flødekartoflerne i ovnen.
    Bagetid: 45-55 minutter ved 200 grader.
    Flødekartoflerne er færdige, når de er helt møre, og når fløden har sat sig på kartoflerne.
    Retten er meget varm, når den kommer ud af ovnen, så det gør ikke noget, hvis den når lov at stå 5-10 minutter og køle af.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar