Flødeboller
Kage og dessert

Flødeboller

Flødeboller

Opskrift på flødeboller med marcipanbunde.

Hjemmelavede flødeboller kan lave på så mange måder og i så mange smage og i forskellige former. Der er nok mange som holder sig fra at lave flødeboller, fordi det godt kan være lidt udfordrende. Men det er faktisk ikke så svært og det kræver heller ikke meget øvelse før der allerede ses en forbedring. Så kast dig endelig ud i at lave hjemmelavede flødeboller for de smager så godt!

I min opskrift på flødeboller har jeg brugt sukker, vand, glukosesirup, pasteuriserede æggehvider og vaniljesukker til at lave skummet med. Glukosesirup giver en rigtig god skum og kan ikke undværes i flødeboller-skummet. Du kan købe det i almindelige større supermarkeder og finde det på hylden tæt ved de øvrige bage-ting.

Marcipanbunde.

Til bundene har jeg brugt marcipan som jeg har stukket ud med en multiring. Jeg synes, at bundene blev lidt for store, men de smagte heldigvis noget så lækkert. De blev let knasende og alligevel også en smule bløde. Søren syntes, at de var helt perfekte, hvor jeg synes, at de skulle have været lidt mere bløde. Men det er jo smag og behag og kan nemt justeres ved a ændre lidt på bagetiden. Nede i opskriften kan du læse mere om størrelse, bagering og det øvrige udstyr som skal bruges til opskriften. Der skal blandt andet bruges et madtermometer eller bolsjetermometer.

Flødeboller med smag.

Denne opskrift er helt klassiske flødeboller med hvidt skum og vaniljesmag. Flødeboller kan laves i et utal af andre varianter såsom med jordbær- eller hindbærskum. Med lakridspulver og overtræk af hvid chokolade, med mælkechokolade, kokos, appelsin eller karamel.

Jeg har allerede planlagt at mine to næste flødebolle-opskrifter skal være med lakrids og hindbær. Søren og børnene kan bedst lide de helt almindelige, men jeg tror nu at skummet kunne blive ret så skønt med lakridspulver i.

Se mange flere opskrifter på hjemmelavet slik – prøv også hjemme Daim med mandler og mælkechokolade og hjemmelavede guldkarmeller.

Det kan godt være, at det ikke endte med at blive de smukkeste flødeboller i faconen. Men de smagte virkelig godt, og min familie efterspørger flere ;-)

Hjemmelavede flødeboller
Chokolade

Flødeboller

Antal 16 stk.

Ingredienser

Bundene

  • 200 g marcipan

Flødebolleskum

  • 200 g sukker
  • 60 g vand
  • 60 g glukosesirup
  • 150 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker

Chokolade

  • 400 g mørk chokolade eller overtrækschokolade

Køkkenudstyr

  • Madtermometer eller bolsjetermometer
  • Elpisker eller køkkenmaskine
  • Multiring eller et glas (læs mere i opskriften)*
  • Kagerulle (gerne en i silikone)
  • Tyllepose eller en frysepose
  • Tylle (men kan også laves uden)

Sådan gør du

  • Bundene:
    Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
    Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir med en kagerulle. Brug en multiring eller et glas til at udstikke marcipanen ud med. Der skal laves 16 runde stykker. Rul marcipanen ud af flere omgange til du har det rette antal. Jeg fik et lille stykke marcipan tilovers, men ellers passede det med de 200 gram marcipan.
    *Jeg brugte en multiring som var 3,5 cm. i højden og 7 cm. i diameter og jeg synes, at bundene blev lige lidt for store. Så brug eventuelt en multiring eller et glas som er en smule mindre.
    Læg et stykke bagepapir på en plade og læg alle marcipan-stykkerne på bagepapiret.
    Bag bundene i midten af ovnen i 7-8 minutter. De skal kun blive en smule gyldne. Så bliver de knasende og stadig lidt bløde.
    Når bundene er bagt færdige skal de bare stå og køle af.
    Flødebolleskum:
    Kom sukker (de 200 gram), vand og glukosesirup ned i en lille gryde.
    Kom æggehviderne ned i en skål sammen med sukker (1 spsk.) og vaniljesukker.
    Pisk æggehviderne helt luftige og hvide med en køkkenmaskine eller en elpisker.
    Tænd for komfuret med den lille gryde og varm det op til 118 grader. Her skal du måle med et madtermometer eller bolsjetermometer så det bliver ret præcist. Pas på det bliver meget varmt så mindre børn holdes ude af køkkenet.
    Når massen har nået den rette temperatur tages gryden af varmen. Tag gryden med over til din skål med de piskede æggehvider. Tænd for din elpisker eller køkkenmaskine (her er det lettest med en køkkenmaskine så du har hænderne fri) og hæld den varme masse ganske langsomt i en tynd stråle ned i æggehviderne. Det er vigtigt at der piskes videre imens massen hældes i. Der skal piskes videre i 3 minutter efter at det varme sukker er tilsat - og så er flødebolleskummet færdigt.
    Lave flødebollerne:
    Sæt en tyllepose (eventuelt med en tyl) eller en frysepose ned i et glas med kanten af posen ud over glasset. Kom flødebolleskummet ned i posen.
    Klip et lille hul i spidsen af posen og drej det øverste af posen rundt.
    Pres fyldet ud af posen og sprøjt skummet ud i toppe på alle bundene.
    Chokolade:
    Hak chokoladen først hvis du bruger plade chokolade og ikke overtrækschokolade. Smelt 2/3 af chokoladen i mikrovnen og tag den ud og rør i den. Tilsæt resten af chokoladen lidt af gangen og mål med dit madtermometer til chokoladen når 33 grader. Giv chokoladen et par sekunder igen i mikroovnen hvis ikke den rette temperatur er der.
    Hæld chokoladen ned i et glas og tag en flødebolle af gangen og dyp i chokoladen. Lad flødebollen hænge nedad i et stykke tid over glasset så det overskydende chokolade drypper fra.
    Jeg kan bedst lide flødeboller når de er kolde, så jeg opbevarer dem i køleskabet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar