Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg er ikke kun en vinterret – i alt fald ikke her i huset. Vi spiser flæskesteg hele året mindst en gang om måneden og med meget forskelligt tilbehør. Det kan både være den traditionelle flæskesteg med rødkål, sovs og kartofler eller med en rødkålssalat som tilbehør.

Så er der selvfølgelig flæskestegssandwich. Den plejer vi at spise med rødkål, æblestykker og frisk timian. Det lyder måske lidt spøjst med æblerne og timianen, men det smager super lækkert og friskt. Jeg har serevert det en dag, vi havde gæster, og de var lige så vilde med det som os.

Andre gange får vi den mere lette udgave af flæskesteg, hvor der som her er en enkel salat og brun sovs til. Men uanset hvad der er som tilbehør, så er jeg vild med flæskesteg med sprøde svær. Sprøde svær er vigtigt! Der er ikke noget værre end flæskesteg med svær uden salt og knas.

Flæskesteg med sprøde svær

Opskrift på flæskesteg med sprøde svær

1000-1500 g svinekam uden ben
Groft salt
Fint salt
5-7 laurbærblade
2-3 dl vand

Fremgangsmåde

Læg svinekammen ned i et ovnfast fad. Drys groft salt hen over sværene og derefter lidt fint salt. Jeg synes ofte, at en del af den grove salt falder af, så derfor bruger jeg både groft og fint salt, når jeg laver flæskesteg.

Sæt laurbærbladene fast mellem nogen af sværene på stegen og hæld vand i bunden af fadet. Vandet kan bruges til at lave brun sovs af, og så gør det samtidigt, at stegen ikke bliver tør.

Sæt stegen i ovnen ved 200° (varmluft) i 1½-2 timer afhængig af ovn og størrelse på stegen. Jeg bruger ikke et stegetermometer. Når sværene er ved at se sprøde og færdige ud, tjekker jeg, om den er gennemstegt. Hvis sværene er færdig før stegen er, plejer jeg at skære sværene af og sætte stegen ind i ovnen igen i 5-10 minutter.

Når stegen er færdig, får den lov at trække 5-7 minutter, inden den skæres ud.

Mængde

4 personer

Sprøde svær dagen efter

Skær sværene af stegen og pak dem ind i et stykke bagepapir med en elastik omkring. Så har du lige så sprøde og knasende svær til dagen efter.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’


Kommentarer

Flæskesteg med sprøde svær — 2 kommentarer

    • Tak Anne Sofie :-)
      Jeg har prøvet flere forskellige metoder bl.a. at pakke sværene ind i stanniol eller at varme dem igen. Dog synes jeg, at de holder sig bedst sprøde, når de er pakket ind i et stykke bagepapir.
      God weekend :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.