Flæskesteg i airfryer
Aftensmad

Flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer

Vi har lavet flæskesteg i airfryer mange gange, og det bliver så godt. Det er virkelig nemt at tilberede steg på denne måde, og sværene bliver sprøde og knasende.

Inden stegen skal i airfryen skal den skæres efter og saltes, og så kan der hældes vand i bunden. Væden kan bruges til at lave en rigtig god brun sovs.

Flæskesteg i airfryer – sådan laver du airfryer flæskesteg

Alle de stege som vi har lavet i vores airfryer er blevet gode. Det har hverken været svært at få kødet mørt eller at få sprøde svær på stegen. Derudover er det dejlig nemt lige at lægge flæskestegen i airfryeren, uden at den skal opvarmes, og hvis man skal lave større mængder mad, kan man bruge den almindelig ovn til det.

Vores er en coop airfryer – en Holm Deli XL. Du kan læse mere i dette indlæg, hvor jeg skriver om den model vi har samt kommer med tips til størrelse med mere airfryer- tips til køb af en airfryer.

Læs flere tips under opskriften.

Flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer

Ingredienser
 

 • 1,4 kg flæskesteg
 • Groft salt
 • 6-7 dl vand til sovs

Andet

 • Stegetermometer

Sådan gør du
 

 • Sådan laver jeg flæskesteg med sprøde svær i vores airfryer. Husk at ligesom ovne så er airfryers også forskellige. Derfor kan det være, at stegen skal have mindre eller mere tid i din airfryer.
  Skær sværene efter
  Hvis det er nødvendigt, skal du starte med at skære efter i rillerne i stegen. Du må ikke skære ned i kødet for så løber smag og kødsaft ud af kødet. Men skær ned til kødet så sværene adskilles let.
  Salt stegen
  Kom groft salt ned i alle rillerne og på toppen af stegen. Jeg plejer også ofte at salte efter med en smule fint salt, så der både bruges groft og fint.
  Vand til sovs
  Hæld vand ned i bunden af airfryeren – det kan bruges til en skøn sovs.
  Ret stegen
  Læg stegen på risen i airfryeren. Hvis stegen ikke er helt lige kan du komme en halv kartoffel ind under stegen, så den retter sig op.
  Den første stegetid
  Tænd airfryeren på 180 grader i 60 minutter. Sværene vil sandsynligvis hurtigt tage farve – også selv om stegen endnu ikke har nået kernetemperaturen.
  Stegetermometer
  Tjek temperaturen med et stegetermometer i midten af stegen. Den kan enten sættes oppe fra eller i siden. Det skal helst ikke sættes i fra enden – for så får alle stykkerne af kød et "hul mærke".
  Stegen skal ende med at have en kernetemperatur på 65 grader. Mindre end det er stegen ikke gennemstegt og mere kan give en tør steg.
  Tag stegetermometeret ud og giv stegen ekstra tid – hvis der er behov for det.
  Anden stegetid
  I vores airfryer fik stegen cirka 10 minutter mere og så var kernetemperaturen nået.
  Hviletid
  Løft forsigtigt den varme steg over på et skærebræt og lad den ligge og hvile i 15-20 minutter (eller længere). Spring ikke hviletiden over – stegen skal have lov at "sætte sig og trække saft".
  Væde til sovsen
  Hæld væden fra bunden af airfryeren igennem en lille sigte og ned i en gryde. Væden kan bruges til en rigtig god brun sovs.
  Skær stegen
  Læg stegen på et skærebræt og skær den ud (uden af fjerne sværene) med en skarp kniv.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Kan man lave flæskestegssovs i en airfryer?

Ja, det kan du sagtens. Der hældes vand ned i bunden af airfryen (under risten). På samme måde som man gør det i en ovn ved at hæld vand ned i fadet med flæskesteg. Efter tilberedning af stegen hældes vandet igennem en sigte, og så kan det bruges til sovsen. Jeg plejer at lave sovsen af den gode væde fra stegen, fløde, salt, peber, lidt jævner og ribsgele som giver sødme.

Hvor stor en steg kan man have i en airfryer?

I vores Holm Deli XL kan der være en steg på 1400-1500 gram. Men jeg har en af gangene haft et ekstra stykke steg liggende ved siden af den anden i airfryeren. Det kan man godt, så længe man er opmærksom på at det mindste stykke bliver først færdigt.

Sidst jeg lavede flæskesteg, skar vi stegen over i to lige store dele. Den ene halvdel lavede vi til flæskestegssandwich, og dagen efter lavede vi den anden del steg, som Søren lavede biksemad af. Det blev så lækkert, og det var en god måde at få brugt en stor flæskesteg på.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar