Fladbrød med pulled chicken
Aftensmad

Fladbrød med pulled chicken

Fladbrød med pulled chicken

Da jeg for mange år tilbage var på en rejse til Rhodos sammen med en veninde, fik vi nogen brød med kød og pommes frites i. Jeg kan huske, at de smagte helt vildt skønt, og at vi fik dem flere gange til frokost i løbet af ferien.

Ideen om selv at prøve at lave brødene kom sig af, at min mand og jeg snakkede om rejser, og pludselig kom jeg i tanke om disse lækre brød, som vi fik på Rhodos. En oplagt mulighed for at lave dem var i fredags, da jeg havde lovet min mand en lille surprise middag, hvor der både skulle fredags-hygges med Disney Sjov og finalen
i X-Factor.  

Jeg husker ikke præcist, hvordan brødene så ud. Om der var kød eller kylling i dem, eller hvilken dressing der var brugt. Jeg husker bare, at de var super gode, og at det var lidt særligt med pommes frites i. Det er i alt fald ikke noget, som jeg har set andre steder. Det er en noget tidskrævende ret at lave, hvis du vælger at lave det hele selv, som jeg gjorde. Men til gengæld kan jeg garantere, at det vil smagte eminent.

Brødene er hjemmelavet fladbrød som er bagt på en pande uden fedtstof. Jeg valgt at komme kylling i dem (pulled chicken), som du kan se opskriften på længere nede på siden. Udover pommes frites er der grøntsager i brødene og en hjemmelavet dressing med persille i. Den blev rigtig god og passede godt til kødet.

Fladbrød med pulled chicken

Opskrift på fladbrød med pulled chicken

Dressing:
1 dl cremefraiche 18%
1 dl græsk yoghurt
2-3 tsk citronsaft
Persille (bredbladet)
0,5 tsk salt
Peber

Pommes frites:
4-5 store kartofler som er skrællet og skåret i stave. Der er hældt lidt olie over, og de er saltet. Derefter bagt i ovnen ved 200° til de var sprøde.

Grøntsager:
Romainesalat
Bredbladet persille
Rødløg
Cherrytomater
Agurk

Kylling:
Her følger opskriften på pulled chicken. Kyllingen skal have to timer i ovnen. Den er ganske let at lave, og den bliver lækker og saftig.

600-800 g kyllingebrystfilet
Krydderier – lav en blanding af de krydderier som du synes bedst om. Det kunne være paprika, salt, peber, cayennepeber, spidskommen, koriander, hvidløg, timian, chili, rosmarin osv.

Fremgangsmåde

Kom kyllingen op i et fad og drys den med krydderier på begge sider. Sæt fadet i ovnen ved 125° i to timer. I den første time uden stanniol og i den anden time med stanniol over. Når kyllingen er færdig tages den ud af ovnen, og kødet “trækkes fra hinanden” med to gafler.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Louise 2. april 2014 at 20:40

    Uhm, hvor lyder det bare super lækkert! Det må jeg helt sikkert prøve at lave en dag.

  • Svar Mie 2. april 2014 at 21:44

    Hej Louise

    Det smagte virkelig også skønt.
    Hilsner fra Mie

  • Svar Mie 9. april 2014 at 18:54

    Dem du spiste på Rhodos hedder Gyros Pita’er ;-)

  • Svar Mie 10. april 2014 at 09:38

    Hej Mie (navnesøster)
    Jeg har lige prøvet at google det, og det har du da ret i :-)
    Det ligner sådan nogen. De smagte SÅ skønt. Pommes frites i brød er slet ikke så tosset ;-)
    Hilsner fra Mie

  • Skriv din kommentar