Feriecenter Dayz Søhøjlandet
Jylland

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Midt på ugen kom vi hjem fra ferie i Jylland. Vi kom hjem før beregnet, da Malte var blevet syg. Op til ferien var begge drenge syge, og dagen inden vi skulle afsted, blev William syg med feber og opkast. Min mor var så sød at passe drengene om dagen, så jeg kunne få pakket. Men vi tvivlede da ærlig talt lidt på, om vi ville kunne køre dagen efter. Heldigvis havde William det meget bedre om morgenen, så vi var ved godt mod og kørte glade mod Jylland.

Desværre nåede vi kun at være i Gjern et par dage, så blev Malte syg med meget høj feber. Jeg kontaktede en lokal læge i nærheden, og de var så søde at give os en tid. Det viste sig, at Malte havde fået halsbetændelse, og han kom derfor i penicillinbehandling. Den efterfølgende dag havde han det stadig så skidt, at vi besluttede at pakke vores ting og køre hjemad. Malte havde brug for ro og at komme hjem i sin egen seng, og vi havde brug for at komme hjem i vante omgivelser.

Et kort ophold i Jylland

Temmelig skuffet kørte vi mod Sjælland, og jeg må ærlig indrømme, at jeg brugte meget af køreturen på, at tænke på alt det, vi skulle have hygget os med.
Jeg havde på Instagram fået rigtig mange gode råd og tips til ture og restauranter i Silkeborg området. Så vi havde en hel liste over alle de ting, vi gerne ville opleve.
Vi overvejede endda at blive længere tid i Jylland, for at kunne se så meget som muligt.

Vi nåede kun en halv dag i Randers Regnskov, da det var der, det startede at Malte ikke havde det godt. Vi ville gerne være blevet længere, og vi ville også rigtig gerne have gået tur ved Silkeborg-søerne og spist is, badet noget mere, været på Kro, lavet lækkert mad selv, i Aqua og meget mere.
Men sådan blev det uheldigvis ikke, og da vi kom hjem, besluttede jeg mig for at ligge det bag mig. Vi må komme igen en anden gang, og det vigtigste er at Malte er i bedring. Det har været et par lidt hårde dage og temmelig hårde nætter uden søvn, men nu er Malte glad og i hopla igen :-)
Han klarede både køreturen og sejlturen hjem så flot, trods han havde det virkelig skidt.
William var lidt trist, han ville jo gerne have blevet. Men han klagede ikke, han var både rigtig sød og omsorgsfuld over for Malte.

Inden vi kørte hjem undersøgte vi om, sygdomsforsikringen dækkede “tabt ophold”, men det gjorde den ikke. Så sket er sket – og nu er vi videre.

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Jeg nåede selvsagt ikke at tage så mange billeder, på de få dage vi var der. Men her kommer lidt om Feriecenter Dayz Søhøjlandet, hvor vi boede.
Søhøjlandet ligger i Gjern tæt ved Silkeborg. Vi havde booket et feriehus på 80 mmed køkken og stue ud i et, to badeværelser og to soveværelser.

Feriehuset var godt indrettet og med god plads. Vi var så heldige at have fået et hus helt tæt ved legepladsen og hoppepuden. Det betød at drengene selv kunne løbe over og lege, og vi kunne se dem både fra vinduet og den lille terrasse.

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

William og Malte er i gang med et spil kroket på græsplænen foran feriehuset. 

Aktiviteter og faciliteter

Vi nåede at være i badelandet en enkel gang, og så var Søren og William der en gang mere. imens Malte lå syg. Badelandet er et tropisk badeland med varme bassiner og meget varm rumtemperatur. Næsten for varmt, syntes vi. Badelandet har en ret stor vandrutsjebane og små bassiner og hygge-hjørner hvor også de mindste børn kan bade og lege.

Det er måske lidt flot at kalde det et badeland. Jeg ville nok mere kalde det noget a la “tropisk svømmehal” eller lignende. Sammenlignet med Lalandia eller DGI-byen, synes jeg ikke at badelandet i Søhøjlandet er helt på niveau.

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Den ene halvdel af badelandet. I den anden side lå den store vandrutsjebane.  

I hovedbygningen ved receptionen lå der udover badelandet også et legerum. Det var William og Malte også inde at prøve, men det var nok mest beregnet til de mindre børn.
Feriecentret Søhøjlandet har også en udendørs trælegeplads kaldet Tarzanbanen, mini golf, fodboldbane og cykeludlejning.
Der var mange danske børn på legepladserne og gode muligheder for at finde nye venner.

Restauranter og kiosk

I den ene ene af bygningen lå et pizzaria og i den anden Restaurant Søhøjlandet. Restauranten havde ikke åbent mandag, onsdag og søndag. Det synes jeg er alt for ringe åbningstider for et så stort feriecenter – og med forholdsvis langt til øvrige restauranter. Pizzeriaet havde åbent hele ugen, og der både spiste vi og hentede mad fra. Jeg vil beskrive det som et ok spisested med et mellem udvalg. Men jeg forstår ikke, at Feriecenter Søhøjlandet ikke gør meget mere ud af deres restauranter.

Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Det var ok pizzaer. Men efter flere dage i træk med take away mad, så trængte vi virkelig til noget andet, og jeg længtes efter rigtig mad! 

Kiosken som lå nær badelandet havde et stort udvalg af søde sager, og der kunne også bestilles morgenbrød. Men ligesom med restauranterne savnede vi meget større udvalg. Hvorfor ikke sælge håndkøbsmedicin, ja nu nævner jeg det, da vi lige præcis stod og manglede smertestillende til Malte. Og hvorfor ikke sælge madvarer, vaskepulver, udendørslegetøj og meget andet. Der er større supermarkeder 20-25 minutters kørsel fra feriecentret, men det ville have været rart at kunne få nogle af de ting lige i området.

Min anmeldelse af Feriecenter Dayz Søhøjlandet

Først og fremmest ville vi gerne have haft flere dage i Jylland. Vi nåede ikke at få slappet af eller at være sammen alle fire som familie. Derfor kørte vi heller ikke hjem med en ferie-følelse.
Af samme grund kan jeg heller ikke rigtig kommentere så meget mere på Feriecenter Dayz Søhøjlandet, end jeg allerede har gjort.

Jeg er sikker på, at vi kunne have haft en dejlig ferie der, og det kan da være at vi kommer igen en anden gang. William spurgte allerede på vejen hjem, om vi ikke skulle have en “om ferie”, og samme tanke sad Søren og jeg med.

Flere tips og ideer til ferie med børn – kig med her.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar