Skildpaddereme
Kage og dessert

Fastelavnsboller med skildpaddecreme

Skildpaddereme

Nemme fastelavnsboller med skildpaddecreme, karamel og en miniskildpadde på toppen. De smager så godt, og selv om fyldet i dem tager lidt tid at lave, så er de bestemt tiden værd.

Skildpaddecreme

I min opskrift har jeg brugt helt almindelig lys kagecreme med vaniljesmag. Piskefløde som er pisket til flødeskum og skildpadde barer. Dem fandt jeg på tilbud og tænkte, at de ville smage så godt at blande sammen med flødeskum. På toppen af fastelavnsbollerne har jeg lavet en hjemmelavet karamel og så pyntet med en lille skildpadde. Hvis du gerne vil spare tid og gøre det nemmere, kan der i stedet for karamel laves en hvid eller brun kakao-glasur.

Skildpaddereme

Fastelavnsboller med skildpaddecreme

Antal 4 stk.

Ingredienser
 

Fastelavnsboller

 • 1 pose frosne fastelavnsboller fx fra Hatting

Karamelsauce

 • 70 g sukker
 • 0,5 dl vand
 • 15 g smør
 • 50 ml piskefløde

Creme

 • 30 g kagecreme med vaniljesmag
 • 1,5 dl mælk

Skildpaddecreme

 • 200 ml piskefløde
 • 3 skildpaddebarer (45 gram stykket)

Pynt

 • Miniskildpadder

Sådan gør du
 

 • Fastelavnsboller
  Kom bagepapir på en plade og varm ovnen op til 190 grader.
  Læg de fire fastelavnsboller på pladen med god plads imellem.
  Når ovnen er varm sættes pladen i midten af ovnen i cirka 18-19 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
  Tag fastelavnsbollerne ud af ovnen når de har fået en fin gylden farve. Lad dem køle helt af imens fyldet tilberedes.
  Karamelsauce
  Det smager rigtig godt med hjemmelavet karamelsauce på fastelavnsbollerne. Hvis du gerne vil spare tid kan denne del udskiftes af glasur.
  Kom vand og sukker ned i en lille gryde og lad det koge. Vandet skal fordampe og så bliver karamellen gylden, tykner og dufter. Det bliver meget varmt, så pas godt på og gå endelig ikke fra gryden. Der skal ikke røres i gryden.
  Når karamellen har en flot gylden farve skrues der ned på laveste varme for komfuret. Kom smørret i gryden og lad det smelte.
  Kom fløden i og rør det ud i karamelsaucen. Lad det stå på komfuret i et par minutter ved middel varme. Kom eventuelt en ganske lille smule salt i karamellen. Det giver en rigtig god smag til det meget søde.
  Hæld karamellen i et lille syltetøjsglas eller lignende og sæt det på køl.
  Creme
  Piske kagecreme og mælk sammen efter anvisningen på pakken og sæt den på køl til den skal bruges.
  Skildpaddecreme
  Hak skildpadde barerne ud i små stykker med en skarp kniv. Piske fløden til en let og luftig flødeskum og hæld chokoladen ned i. Vend det forsigtigt sammen med en ske.
  Samle fastelavnsbollerne
  Når fastelavnsbollerne er kølet helt af skæres de forsigtigt over på langs med en brødkniv.
  Kom cirka en spiseske creme på bunden af hver fastelavnsboller. Jeg havde en lille smule creme tilbage, da jeg ikke synes, at der skulle mere i.
  Fordel skildpaddecremen på de fire fastelavsboller og luk dem med den øverste del af bollen.
  Kom karamelsaucen på fastelavsbollerne ved brug af en teske. Hvis saucen er for tynd, er den ikke afkølet nok, og hvis den er blevet for fast, kan den kommes et par sekunder i mikroovnen.
  Pynt med en mini skildpadde og sæt fastelavnsbollerne på køl til de skal spises.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Opskrift fastelavn
Skildpaddecreme opskrift
Fastelavnsboller med skildpaddecreme

Hvad koster det at lave fastelavnsboller med skildpaddecreme

Både fastelavsbollerne, miniskildpadderne og skildpadde barerne fandt jeg på tilbud. Kagecreme og sukker havde vi, så der skulle egentlig bare købes piskefløde.

I denne tid op mod fastelavn er der flere butikker som har fastelavnsbollerne og skildpadde chokolade på tilbud, så der er penge at spare, hvis du tjekker priserne inden køb. Sådan fire store fastelavnsboller fra bageren kan godt løbe op, så jeg tænker det er billigere at lave dem selv.

Fastelavnsboller på frost

Jeg har brugt Hattings fastelavnsboller fra frost. Der er fire styks i en pose. De er lavet af wienerdej, og så har de lidt creme i midten. Jeg synes, de er gode, og jeg har brugt dem flere gange. Selv om der er lidt creme i dem, har jeg alligevel kommet ekstra kagecreme i. Jeg ville nemlig gerne have, at de her fastelavnsboller med skildpadde blev en luksus udgave. Lidt som dem man kan købe hos bageren og så alligevel lidt hjemmelavede.

Hvis du er til Daim kan jeg anbefale dig at prøve disse nemme fastelavnsboller med chokoladecreme og daim.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar