Fastelavnsboller med creme
Kage og dessert

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme og glasur – en nem opskrift på fastelavnsboller.

Lækre bløde og nemme fastelavnsboller med creme. Dejen er blød og nem at lave og også at forme. Der er tilsat kardemomme i dejen, så fastelavnsbollerne får den skønneste smag og duft. Efter bagning kan der kommes glasur på bollerne, så de bliver lidt mere festlige.

Jeg har haft gang i den helt store fastelavnsbagnings-produktion i de seneste par dage. Desværre var jeg ikke så heldig med den dej, som jeg lavede i går, da der kom for meget mel i. I dag lavede jeg en ny omgang fastelavnsboller, og de blev så gode! Dejen blev tilpas blød og utrolig nem at arbejde med. Det er nemt at lave dejen til fastelavnsbollerne men det kræver lidt mere tålmodighed, når bollerne skal formes. Der skal man være omhyggelig, så dejen foldes og lukkes ordentlig da fyldet ellers vil flyde ud.

Der bliver 12 gammeldags fastelavnsboller ud af opskriften. Efter afkøling kan bollerne pyntes med glasur, krymmel eller hakkede nødder. Jeg kom glasur på lavet af flormelis, vand og kakao.

Jeg har prøvet at lave en ret udførlig beskrivelse af opskriften. Det er ikke svært at lave fastelavnsboller, men det tager noget tid og tålmodighed, så de formes rigtigt. Der er ikke noget værre end kedelige tørre fastelavnsboller, og det er så ærgerligt, når fyldet ikke bliver i bollen.

Jeg har lavet den lidt nemme udgave af fastelavnsboller og brugt en købe creme. Du kan også lave den selv, hvis du hellere vil det. Jeg sætter et link ind til opskriften på hjemmelavet creme til fastelavnsboller længere nede i teksten.

Se også:
Lækre bløde fødselsdagsboller med glasur og chokoladeknapper. En god bolle til de allermindste som måske ikke er så begejstret for fastelavnsboller med creme.

Kager til fest
Boller med creme
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 1,5 dl let- eller sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 400 g hvedemel
  • Mælk til at pensle med

Fyld og pynt

Sådan gør du

  • Dej:
    Lun mælken så den er lillefinger varm (den må ikke koge).
    Rør gæren ud i mælken og tilsæt derefter sukkeret og kardemomme.
    Skær det bløde smør ud i små tern og kom det ned i skålen. Rør det hele godt sammen til der ikke er nogen klumper af smør. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen med.
    Tilsæt ægget og rør igen.
    Kom derefter mel ned i skålen lidt af gangen imens der røres. Dejen skal røres til den er helt blød og samlet til en klump. Det tager et par minutter på en køkkenmaskine. Der skal bruges både høj og langsom hastighed.
    Creme:
    Lad dejen stå og hvile imens kagecremen gøres klar. Pisk den med mælk efter anvisningen på pakken. Dog skal cremen helst piskes mindre tid, så den ikke bliver for fast. Den skal være mere flydende end en almindelig lagkagecreme.
    Rulle dejen ud og forme fastelavnsbollerne:
    Kom mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant på 36 x 40 cm. Det er vigtigt at dejen er nogenlunde firkantet, da det ellers bliver svært at lave bollerne. Hvis dejen er for rund, så fold kanterne så de bliver firkantet og rul med kagerullen igen. Vend dejen og rul til den ser firkantet ud.
    Skær dejen ud i 12 felter.
    Tag et stykke dej og træk lidt i det. Kom 1 spiseske creme på midten af dejen og smør det lidt ud. Det skal ikke for langt ud og ikke ud til kanterne. Luk dejen ved at folde alle fire stykker på den firkantede dej ind på midten så dejen lukkes om cremen. Glat dejen (bunden af bollen) godt ud. Kom den eventuelt ned på bordet med mel, hvis den mangler lidt mel. Det er vigtigt at bollen er helt lukket så fyldet ikke flyder ud. Så her gælder det om at være omhyggelig.
    Sæt bollen på en plade med bagepapir med den lukkede ende mod pladen. Bollerne kan enten formes firkantede eller runde.
    Fortsæt med det næste stykke dej og creme til alle bollerne er lavet. Jeg brugte ikke alt cremen. Der skal ikke mere end den ene spiseske i hver bolle.
    Efterhævning og bagning:
    Sæt fastelavnsbollerne til at hæve med et viskestykke over pladen i 25 minutter. Imens varmes ovnen op.
    Giv alle bollerne et lille tryk så de ikke er så høje og herefter skal de pensles med mælk.
    Bag bollerne i midten af ovnen. Bagetid: cirka 20 minutter ved 175 grader varmluft. Bollerne skal være lysebrune. Bagetiden afhænger af ovnen - så husk at holde øje.
    Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist og kom derefter glasur på dem. Jeg lavede glasuren af flormelis, kakao (uden sukker) og kogende vand. Der kan også bruges vandhane vand, men så bliver glasuren mere mat i det og ikke så blank. Rør en tyk glasur og brug en teske til at komme glasuren på bollerne.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar