Fastelavnsboller med creme og chokolade

Fastelavnsboller med creme og chokolade

I den sidste uges tid har jeg bagte en masse lækre fastelavnsboller, for nu er det jo snart fastelavn! Den første opskrift som jeg vil dele med jer er fastelavnsboller med creme og chokolade. Cremen er en hjemmelavet vaniljecreme lavet med æg og sødmælk.
Det kan måske godt lyde lidt besværligt og tidskrævende med hjemmelavet creme.
Men den er faktisk nemt, og så smager det noget så skønt. Mængden af vanilje kan man tilpasse, alt efter hvor sød en creme der ønskes. Udover creme indeholder fastelavnsbollerne også små chokoladeknapper af mørk chokolade. På bollerne er der hvid glasur, og så har jeg pyntet med mere chokolade.

Jeg synes at fastelavnsbollerne smager allerbedst, når de er nybagte. Men de kan godt gemmes til dagen efter, eller også kan bollerne fryses, inden de bages og der kommer pynt på.

Flere fastelavns-ideer: farvede popcornbløde bamse boller og popcorn med karamel og chokolade.

Fastelavnsboller med creme og chokolade

Fastelavnsboller med creme og chokolade

Opskrift på fastelavnsboller med creme og chokolade

Dej:
100 g smør
1,5 dl sødmælk
25 g gær
4 spsk sukker
0,5 tsk groft salt
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
1 æg
425 g hvedemel

Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk sukker
2,5 tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse (Maizena)
2 dl sødmælk

65-75 g mini chokoladeknapper

Pynt:
Mælk til at pensle med
Glasur af flormelis og vand
Hakkede små chokoladeknapper

Fremgangsmåde

Dej:
Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen.
Tilsæt mælken og lad det afkøle et par minutter, så det føles lillefinger varmt.

Hæld det smeltede smør og mælken ned i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker og rør det sammen.
Kom ægget i og derefter melet lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. Rør dejen indtil den er helt samlet, blød og luftig.

Sæt dejen til at hæve i 40 minutter med et viskestykke over skålen.

Vaniljecreme:
Imens dejen hæver kan vaniljecremen laves.
Pisk æg og sukker sammen med et piskeris i en lille gryde til det er luftigt. Tilsæt vaniljesukkeret og majsstivelsen og pisk igen. Tænd for varmen på komfuret og hæld mælken i gryden imens der piskes. Pisk ofte i gryden imens cremen varmes op.
Ganske langsomt begynder det at blive tykkere og komme til at ligne vaniljecreme.
Der skal piskes ofte i gryden, så cremen jævnes ordenlig og ikke brænder på.
Når cremen har en tilpas tykkelse tages gryden af komfuret, og så skal cremen stå og køle af.

Forme fastelavnsbollerne:
Når dejen har hævet kommes der lidt mel ud på bordet og en kagerulle.
Rul dejen ud til en stor firkant med en tykkelse på cirka 0,5 centimeter.
Pas på ikke at bruge for meget mel. Dejen skal forblive blød og let at arbejde med, så er fastelavnsbollerne lettest at forme.

Skær dejen ud i cirka 12 lige store firkanter.
Fordel vaniljecremen ud på dej-firkanterne og læg chokoladen øverst på cremen.
Luk dejen ved at samle de fire hjørner på hver del dej. Tryk dejen tæt og rund (helt glat) så der ingen åbninger og folder er på fastelavnsbollen. Det er vigtigt at være omhyggelig og sætte god tid af til det, for er der åbninger/folder flyder fyldet ud under bagningen.
Hvis dejen er svær at lukke og forme, kan det være fordi, der er brugt for meget mel under udrulningen. Så kan der kommes lidt vand på fingrene, så dejen igen bliver blød og “fedtet”.

Efterhævning og bagning:
Når alle fastelavnsbollerne er formet og lukket godt, sættes de med lukningen nedad på en eller to plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl fastelavnsbollerne med mælk og bag dem i en forvarmet ovn.
Bagetid: 175° varmluft i midten af ovnen i 20-25 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.

Lad fastelavnsbollerne køle af på en rist inden der kommes glasur og chokolade på.

Mængde

Cirka 12 fastelavnsboller med creme og chokolade

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Fastelavnsboller med creme og chokolade — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *