Fastelavnsboller med appelsincreme
Kage og dessert

Fastelavnsboller med appelsincreme

Fastelavnsboller med appelsincreme

Som nogen af jer sikkert har læst på Instragram, så har min ældste søn igen været hjemme på grund af sygdom. Der er desværre rigtig meget sygdom i drengenes vuggestue og børnehave, og de har næsten været syge på skift i løbet af de sidste to måneder. Vi ser i den grad frem til forår og sunde og glade børn :-)

Heldigvis var min ældste søn ikke så syg, at han kun lå på sofaen. Vi fik også hygget os og var blandt andet en tur i haven. Det er skønt at mærke, at vejret er ved at blive mildt og se på de fine forårsblomster, som er dukket op under buskene. Vi fik også tegnet, lavet et gækkebrev med vintergækker og bagt fastelavnsboller til vores eftermiddags-hyggestund.

Fastelavnsboller med appelsincreme
Fastelavnsboller med appelsincreme
Opskriften på fastelavnsbollerne er inspireret af de svenske fastelavnsboller kaldet semlor. De minder mere om en “rigtig” bolle med cremefyld end de fastelavnsboller, som mange sikkert kender af wienerbrødsdej.

I de svenske semlor er der ofte marcipan og kardemomme i. Jeg har i stedet lavet min egen opskrift, hvor jeg kom kanel i. Cremen i fastelavnsbollerne er den samme creme, som jeg bruger til frugtsalat men med appelsinsaft i.

Fastelavnsboller med appelsincreme

Opskrift på fastelavnsboller med appelsincreme

1,5 dl mælk
25 g smør
25 g gær
En lille smule salt
25 g sukker
0,5 tsk kanel
300 g mel
Mælk til pensling

Creme:
4 pasteuriseret æggeblommer
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
250 ml piskefløde
8 spsk appelsinsaft

Drys: Flormelis

Fremgangsmåde

Lun mælk og smør ved middel varme i en gryde – pas på at det ikke bliver for varmt. Hæld mælken og den smeltet smør over i en skål og bland gæren i. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Lad dejen stå tildækket og hæve i 30 minutter. Efter hævningen formes dejen til 8 boller og pensles med mælk. Herefter skal de igen hæve i 30 minutter, og derefter bages de i ovnen ved 200° i 12-15 minutter.

Når bollerne er helt afkølet skæres de over i to dele og appelsincremen sprøjtes på den nederste halvdel. Cremen er den samme som jeg bruger til frugtsalat, der er bare brugt halv dosis af ingredienserne, og så er der tilsat 8 spsk appelsinsaft. Der bliver rigeligt creme, så der er lidt ekstra ved siden af fastelavnsbollerne. Inden bollerne spises drysses de med flormelis.

Mængde

8 fastelavnsboller

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar