Farvede popcorn

Farvede popcorn

Jeg har lavet farvede popcorn sammen med drengene. I mange dage har det regnet, så vi har måtte finde på ting, som vi kunne lave indendørs. Det skulle være små hygge-ting, da hverken William eller Malte har været helt på dupperne. De har ikke været så generet af selve skoldkopperne, men de har begge haft hovedpine, været trætte, haft nedsat appetit og haft let til tårer. Det bliver dejligt, når det er helt overstået, så vi har to friske og glade drenge igen.

William og Malte fik en pose hver med majskorn i og en poseklemme. Jeg hældte frugtfarven i posen, og så fik de lov til at fordele farven. Vi lavede gule, røde og grønne popcorn. De grønne blev dog ikke så gode, da det var som om, at farven ikke rigtig ville tørre, så dem tog vi fra.

Vi har brugt helt almindelig frugtfarve købt i et supermarked – til at farve popcornene.

Farvede popcorn
Farvede popcorn

Farvede popcorn

Ingredienser

  • Majskorn
  • Fryseposer og poseklemmer
  • Bagepapir
  • Frugtfarve
  • Olie
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Kom majskornene i en frysepose og tilsæt frugtfarve. Sæt en poseklemme på og ryst og fordel farven på alle majskornene. Hæld de farvede korn ud på en plade med bagepapir og lad dem tørre til dagen efter. De må ikke ligge i lag, de skal ligge helt fladt.
    Når majskornene skal poppes til popcorn (den efterfølgende dag):
    Mulighed 1.
    Tilsæt 1-1,5 tsk frugtfarve i olien når popcornene laves i gryden.
    Mulighed 2.
    Hæld lidt ekstra frugtfarve over popcornene når de er færdige.
    Jeg forsøgte med begge metoder, og synes at begge dele fungerede fint. De var lidt længere om at poppe ved mulighed 1. men farven blev fordelt pænt og ensartet. De røde popcorn som ses på billedet er lavet efter mulighed 2.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.


Kommentarer

Farvede popcorn — 10 kommentarer

  1. Har lige et spørgsmål vedr. De forsøg du har lavet med at farve popcorn, når du farver kornene før popning, lader du den så ligge lidt i frugtfarven, før du ligger dem til tørre??

    Og ved mulighed 2, bliver popcornene ikke bløde hvis man farver dem efter de er poppet??

    Jeg er nemlig ved at udpræget forskellige metoder, for skal gerne finde en løsning på farvning af popcorn til brug ved Halloween fest! Men vil helst undgå den der sukkermasse de fleste foreslået ved farvning af popcorn..

    På forhånd tak…

    Hilsen
    Jeanette

    • Hej Jeanette

      Nej jeg har ikke ladet dem ligge i frugtfarven, men rystet posen som beskrevet. Sådan at farven blev fordelt på kornene.

      Ved mulighed 2 er de ikke kun farvet, efter de er poppet. De er farvet på samme måde i en frysepose, og så er der hældt lidt farve over dem, efter de er poppet. De røde popcorn er lavet på denne måde. Det blev de ikke bløde af, men der er heller ikke tilsat meget ekstra farve – bare en smule. De blev gode men ikke helt ensartet i farven som ved mulighed 1.

      Der er ikke brugt en sukkermasse til disse – men almindelig frugtfarve :-)
      Jeg håber, at det gav svar på dine spørgsmål?

      God fornøjelse og god halloween.
      Hilsen Mie

  2. Hej – hvad med gryden bagefter. Er den helt farvet efter frugtfarverne ? Vi ville lave dem i en popcornmaskine nemlig, og den sku helst ikke farves..

    • Hej Henriette
      Nej, gryden tog ikke imod frugtfarven – i alt fald ikke sådan at det ikke gik af i vask.
      Jeg tør ikke sige, om en popcornmaskine kan blive ødelagt af farven.
      Det er måske ikke så god en idé at anvende frugtfarve på plastik, så jeg ville nok vælge en gryde i stedet.
      Vh. Mie

    • Hej Kimmie

      Det ved jeg ikke, da jeg ikke plejer at veje dem inden.
      Jeg kommer olie i bunden af en stor gryde, så det cirka dækker halvdelen af
      majskornene :-)

      Vh. Mie

  3. Hej Mie. Mon du ser en kommentar til et gammelt indlæg 😀 Kommer du frugtfarven i olien før du varmer olien op? Jeg mener, der er vel vand i frugtfarven?

    • Hej Karina
      Jo jo, jeg ser også kommentarerne på gamle indlæg :-)
      Efter popcornene er farvet og tørret har jeg tilsat lidt ekstra farve i olien, som beskrevet under mulighed 1.
      Jeg kom farven ud i olien i gryden inden olien blev opvarmet.
      Jeg håber, at det giver mening? :-)

    • Hej igen. Ja tak det gør det. Det var det med om farven kom i olien inden opvarmning eller efter vi var i tvivl om, fordi vi tænkte at det ikke var godt at hælde noget vandholdigt i varm olie. Så det giver rigtig god mening. Også at du skriver med at kornene er lidt længere om at poppe ved mulighed 1 – så er det nok fordi vandet fra frugtfarven skal fordampe før kornene kan poppe. Rystede du gryden ekstra mens du ventede på at de begyndte at poppe?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.