Falafler i ovnen
Aftensmad

Falafler i ovnen

Falafler i ovnen

Jeg synes, det plejer at lykkes for mig at få maden til at se indbydende og lækker ud. Helt så let var det ikke med disse falafler. I det hele taget var jeg ret uheldig med at skulle lave falafler. Jeg havde købt en pose kikærter, som jeg lagde i blød til brug den efterfølgende dag. Dagen efter kunne jeg ikke nå at lave falafler, og derfor lod jeg kikærterne stå i blød en dag mere. Det kunne man så ikke. Vandet og kikærterne lugtede, og jeg måtte smide dem ud, da jeg ikke turde risikere, at vi skulle få ondt i maven. I stedet købte jeg et par pakker med kikærter som var forkogte. Jeg fik lavet en rigtig god falafel-fars med masser af smag i, men under stegning faldt de sammen. Jeg ved ikke, om det var et tegn om, at jeg ikke skulle lave falafler!

I stedet for prøvede jeg at bage falaflerne i ovnen. Det kan godt være, at de ikke ser ud af meget. Men jeg tør godt at garantere, at de smager rigtig godt. Vi spiste dem med pitabrød, dressing og en masse blandet grøntsager til. Nu hvor falaflerne er bagt i ovnen i stedet for at blive stegt i olie, så er der brugt meget mindre fedtstof. Så noget godt kom der da ud af alle mine anstrengeler for at lave falafler til os ;-)

Falafler i ovnen

Opskrift på falafler i ovnen

690 g købte forkogte kikærter
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 store håndfuld bredbladet persille
3 tsk citronsaft
Godt med spidskommen
1,5 tsk havsalt
2-3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Blend kikærterne og grovhakket løg og hvidløg sammen til en fars. Tilsæt skyllet grofthakket persille, citronsaft, spidskommen og salt. Blend farsen sammen igen og smag den til.

Sæt farsen i køleskabet i 30 minutter inden falaflerne formes.

Form 30 runde kugler på størrelse med golfbolde ud af farsen. Læg kuglerne i to ovnfaste fade og hæld lidt olivenolie hen over dem. Bag falaflerne i en forvarmet ovn. Bagetid: 30 minutter ved 225°.

Mængde

30 falafler i ovnen

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Christel 19. maj 2016 at 12:53

  Syntes nu de ser fine ud:-). Men de faldt sammen for dig, fordi kikærterne ikke skal være kogte til falafel…
  Prøv igen:-)
  Go dag og tak for altid go inspiration.

  KH Christel

  • Svar Mie 19. maj 2016 at 13:07

   Hej Christel

   Tak :-)
   Jeg har ikke kogt kikærterne, men købt en pakke hvor de var forkogt.
   Dem kan man godt bruge til falafel ifølge emballagen, så jeg tror ikke, at det var årsagen. Måske var det olien eller måske skulle jeg have tilsat lidt mel til farsen.
   Heldigvis smagte de da godt ;-)
   Rigtig god dag også til dig.
   Hilsner fra Mie

 • Svar Wanda 20. maj 2016 at 09:09

  Uhmmm det vil jeg prøve, har afholdt mig pga. al den olie :)
  Tak for dine gode opskrifter :)
  Knus fra Wanda

  • Svar Mie 20. maj 2016 at 11:57

   Jamen så er det da lige oplagt at prøve denne opskrift :-)
   Tak for dine søde ord Wanda. Knus Mie

 • Svar Lulu 2. juni 2016 at 12:28

  Æg og evt lidt mel vil binde farsen sammen og gøre at de kan steges på normal vis ☺️
  Laver man sin fars uden æg har jeg haft held med at stege dem i en æbleskivepande ☺️?

  • Svar Mie 3. juni 2016 at 13:04

   Tak for gode tips og god weekend :-)

  Skriv din kommentar