En tur i haven i maj
Haven

En tur i haven i maj

En tur i haven i maj

Jeg ved ikke særlig meget om blomsterne og træerne i vores have. Hvad der ser pænt ud får lov at blive, og det som ikke ser så pænt ud, hiver jeg op. Det betyder også, at vi sikkert har en masse blomster og små buske, som går under betegnelsen ukrudt. Men vi synes, at haven er hyggelig, og vi nyder at være der.

Vi har boet i vores hus, siden William var under 1 år gammel. Den første lange tid fik vi ikke tid til at lave noget som helst i haven. Vi var optaget af at være nye husejere, male, indrette og at passe William. Da vi fik Malte, var der to børn at tage sig af, og det var meget begrænset, hvad vi nåede. Græsset blev slået, og der blev vandet, men så nåede vi heller ikke rigtig mere. Vi brugte mest have til at spise i, lege og badebassiner. Nu hvor begge drenge er blevet større, har vi fået lidt mere tid til at nå ting i haven.

Jeg har i de sidste par år plantet blomster og grøntsager, og jeg synes faktisk, at det er ret hyggeligt. Jeg føler mig lidt som en have-nørd, når jeg skriver det her… men jeg synes det er fascinerede, at man kan plante frø, og så bliver de til grøntsager og frugt, som vi kan spise. Det eneste som kræves er lys og vand. I maj måned har det godt nok knebet med solen, det er ikke mange solrige dage, vi har haft. Der har været masser af regn og blæst, men solen har i den grad manglet.

En tur i haven i maj

Sidste år havde jeg fyldt bedet her med krydderurter. Jeg elsker friske krydderurter på maden, men i år havde jeg lyst til at plante noget nyt. Vi har derfor købt en masse jordbærplanter, som jeg sat her. Sidste år fik vi næsten igen jordbær, så i år håber jeg, at vi får rigtig mange. Planterne er faldet lidt sammen på grund af de store mængder regn, så nu må der meget gerne snart være sol og sommer på vej.

En tur i haven i maj

Inden længe skulle vi gerne have en masse lækkert salat i haven. Salat er så nemt at få til at gro, og allerede i løbet af to ugers tid begynder frøene at lave små planter. Det bliver skønt at kunne hente frisk salat i haven til vores aftensmad.

En tur i haven i maj

De her blomsterløg har William og jeg plantet sammen. Jeg er spændt på at se, hvordan de kommer til at se ud, da jeg kun kan huske, at det var blomster i flotte farver på pakken. William holder næsten øje med planterne hver dag, og han er ret god til at vande… måske lidt for god ;-)

En tur i haven i maj

Jeg ved ikke hvad den hedder denne busk med de flotte lyserøde blomster hedder?
Når jeg sidder og arbejder i stuen, kan jeg se ud på den. Jeg sidder faktisk tit i stuen og skriver og meget sjældent i vores kontor. Det er lidt synd, at have så stort et rum som ikke rigtig bruges, så jeg tænker tit på, om vi skulle indrette os anderledes. Søren sidder også mest i stuen og arbejder, så det er ikke meget, at vi får brugt kontoret.

En tur i haven i maj

Hvis jeg husker rigtigt, så er det her en ribsbusk og en stikkelsbærbusk. Vi købte dem sidste år, og de så ret triste ud og voksede næsten ikke. Nu ser det da ud som om, at der er ved at ske lidt. De er i alt fald blevet højere og har fået flere og grønne blade.

Vi har ikke haft særlig meget held med bærbuske. Vi købte to blåbærbuske et år, og de endte med at visne. På siden af huset har vi en brombærbusk, og den har heldigvis alle år givet rigtig mange bær. Det kunne da være, at vi skulle flytte disse buske der om, hvis de vokser bedre der.

En tur i haven i maj

De flotte lilla blomster har jeg købt til drengenes legehus. Det trænger til at blive malet indvendigt, og så vil jeg sætte en altankasse med blomster på legehusets stakit.

Maling har jeg købt, så nu mangler jeg bare et godt tidspunkt at kunne male. En dag hvor det ikke regner, og hvor jeg kan holde drengene væk fra maling og legehus.

En tur i haven i maj

I vores lille drivhus har vi peberfrugt, agurk og tomatplanter. Jeg har købt en blanding af bøftomater og gule tomater. De andre år, har vi haft cherrytomater, så nu vil jeg prøve noget nyt.

Agurkeplanterne skal omplantes, så de får en større krukke og mere jord, og så skal de opbindes ligesom tomatplanterne og peberfrugt. Jeg håber, at de kommer til at give godt, så vi kan få egne grøntsager til aftensmaden og til Williams madpakke.

En tur i haven i maj

En tur i haven i maj

En tur i haven i maj

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar