En tur i haven i juni
Haven

En tur i haven i juni

En tur i haven i juni

Siden indlægget en tur i haven i maj havde jeg da nok forventet, at der var kommet en masse røde jordbær på jordbærplanterne, salaten ville være til at plukke, og drivhuset ville være fyldt af agurker, tomater og peberfrugter. Sådan er det ikke helt gået, da vejret næsten ikke har budt på andet end regn og blæst. Haven (og vi) trænger i den grad snart til en masse solskin og varme dage.

Busken med de smukke blomster uden foran vores stue er sprunget ud, og så har de skiftet farve. For et par uger siden var bladene helt lukkede, og havde den fineste lyserøde farve. Nu har de åbnet sig, og er blevet orange. Humlebierne er meget glade for den busk, så det er godt at den står for enden af huset, hvor vi ikke opholder os så meget.

En tur i haven i juni

På den ene side af huset har vi en ret stor brombærbusk. Både forrige år og sidste år var der rigtig mange bær på den sidst på sommeren, og jeg lavede blandet andet brombær-medaljer, ceasar salad med kylling og bananpandekager med brombærrene fra haven.

En tur i haven i juni En tur i haven i juni

I drivhuset er agurkeplanterne vokset ret meget, men der er endnu ingen agurker på. Peberfrugterne og tomaterne er godt på vej, så dem kan vi måske plukke om et par uger.

En tur i haven i juni

Se der er kommet stikkelsbær på! Jeg klapper altså i hænderne, for sidste år havde jeg ikke troet at den triste visne pind som stod i jorden, nogensinde ville blive til en busk eller give bær. Ribsbusken som står ved siden af, er også vokset rigtig flot, men der er endnu ikke bær på.

En tur i haven i juni

Billedet af salaten ligner desværre det samme som fra sidste måned. Der kom så meget regn, at de første rækker af salat som jeg havde plantet druknede. Nu har jeg prøvet, at plante dem igen, men jeg synes ikke, at det ser ud til at der sker det store.

En tur i haven i juni

Blomsterne som William og jeg har plantet har til gengæld haft stor gavn af regnen. Bladene er vokset og vokset. For et par uger siden var det bare et par små stiklinger, man kunne se i jorden. Dog mangler blomsterne – for det er da blomsterløg, som vi har plantet ;-)

En tur i haven i juni En tur i haven i juni

Vores jordbærplanter trives og vokser. Der er masser af jordbær og blomster, men alle jordbærrene er grønne – som i helt grønne. Malte bliver ved at sige “mor dine jordbær er ikke røde”. Jeg håber, at solen snart vil skinne på dem, så vi kan hente vores egne jordbær i haven og lave spinatsalat med jordbær, lagkage med jordbær og hindbær og få jordbær til morgenmaden.

I næste indlæg om haven håber jeg, at jeg kommer til at skrive, at sommeren endelig er kommet til Danmark. For de siger da, at det gode vejr er på vej i denne uge – gør de ik?

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Låvise 29. juni 2015 at 20:46

  Tak for en hyggelig rundt tur :-D

  Mine jordbær er også stadig meget grønne, håber på at denne uges varme kan give dem lidt farve :-)

  • Svar Mie 29. juni 2015 at 20:50

   Ja, skal vi ikke håbe det…at der komme en masse sol og varme, så vi kan få røde jordbær.

   Hyggeligt at du ville kigge med :-)

  Skriv din kommentar